diumenge, 25 de febrer del 2018

esclaves nigerianes

Aquesta setmana ha sortit al diari el "nou negoci" que han descobert alguns individus a Itàlia. Es molt senzill, encara que requereix tot una infraestructura. Uns homes ofereixen bitllet i feina a dones joves nigerianes que lluiten per sobreviure i creuen desesperadament que a Europa o Amèrica podran construir una nova vida.
La misèria i la desesperació i, en molts casos els fills o pares, ajuden a prendre una decisió com aquesta.
Evidentment, poc després d'acceptar i començar un viatge en cotxe, el cotxe es desvia i les du a Líbia, país massa trencat per adonar se del que hi passa. Allà comença el malson perquè son violades i deixades en un prostíbul on comencen les amenaces. Quan ja estan trencades psicològicament,  les duen a Itàlia on segueixen prostituïdes per pagar el bitllet d'avió i altres despeses i per recuperar el passaport.
Sembla que algú ho ha descobert i, gràcies a això, han aconseguit alliberar ne alguna i amagar la de les urpes dels seus segrestadors.
Això a Itàlia, febrer del 2018!!!!
A Qatar han trobat una dona filipina morta en un frigorífic on la tenien amagada la família que l'explotava com a esclava domèstica. 
No era esclava sexual però esclava al cap i la fí.
Que fa que les persones, encara avui, puguem pensar que altres persones puguin ser explotades com a mercaderia.
Un pot pensar que hi ha mala gent al mon però es fa difícil entendre que hi ha gent entre nosaltres que, en aquests moments està explotant a altres éssers humans per guanyar diners. I això sense oblidar que hi ha homes capaços de violar i tenir sexe amb una dona contra la seva voluntat i no denunciar ho.
De vegades penso que la nostre societat no ha canviat pas tant com pensem en els darrers 21 segles.
Serà que ara les coses se saben i abans no es sabia tot el que passava darrera nostre.
Però el fet de saber ho ens ajuda a eradicar ho? o ens fa la crosta encara més gruixuda per no sentor dolor ni vergonya?
Hem de despertar i reaccionar com a societat, som hi, no només Catalunya està en joc, som tots nosaltres.
Bona setmana!!