diumenge, 21 d’abril del 2013

Saint Éxupery

Fa dues setmanes es va celebrar el 70è aniversari de la primera publicació d'un llibre molt especial: El Petit Príncep, escrit per Antoine de Saint Éxupery.
Diuen que el text ha estat traduït a més de 267 llengües i es el segon text, darrera la Biblia, més traduït en tota la història de la literatura.
Imagino que l'heu llegit però us recomano que el torneu a agafar i el rellegiu tal i com jo ho he tornat a fer. 
Quan parles d'aquest llibre la gent sol dir que es un llibre per infants però crec que no es del tot cert. Aquest llibre té la màgia de contenir una lectura diferent segons la edat que un pugui tenir i així un nen de 10 anys el pot llegir i l'entendrà però jo, amb els meus tendres 58 en faig una lectura molt diferent, igual de vàlida.
Un cop l'hagueu llegit us recomano els altres llibres de SE, llibres com vol de nit o terra d'homes. Descobrireu un esser molt especial, inquiet, molt per davant del seu temps però al mateix temps arrelat a una terra a la que estimava.
En aquesta imatge que veieu hi surt l'autor, el Petit Príncep tal i com ell el va dibuixar i al mig un avió, un Lightning com el que pilotava durant la segona guerra mundial, quan va ser abatut i mort per un caça alemany.
Quan el pilot alemany que el va fer caure va saber qui havia abatut es va sentir desconsolat.
El Petit Príncep viu en un petit planeta.........

2 comentaris:

Sylvie Créative - Créations Ma Déco Maison ha dit...

Molt especial! En guardo molt bons rècords del 2009!
http://phobos.xtec.cat/forum/viewtopic.php?t=2523&highlight=&sid=340176edf0a02f1ff898de2e43d592d0

jordir ha dit...

Si t'interessa el tema et recomano que segueixis l'Associació Petit Príncep, vocacionals ells