diumenge, 26 de maig del 2013

Barcelona

Winston Churchill ante lo que se conocería como la batalla de Inglaterra, en uno de sus discursos ante los Comunes, animó a sus conciudadanos: "No infravaloro en absoluto los peligros enormes que pesan sobre nosotros, pero creo firmemente que nuestros compatriotas serán capaces de resistirlos, al igual que lo hicieron los valientes ciudadanos de Barcelona”.

Ahir vàrem anar al teatre, al TNC, a veure Barcelona, obra escrita i dirigida per Pere Riera, un autor de 38 anys.
Us la recomano senzillament si us agrada el teatre, us la recomano doblement si us interessa la nostre històra i sobretot si us preocupa Catalunya, llavors aneu hi veieu com Barcelona va patir per culpa de "persones sense cervell" com es diu a l'obra.
Va passar quan els meus pares eren nens i nosaltres hem crescut amb el record de la "Guerra civil" però tot i que nosaltres no hi vàrem ser, mai no ens l'han deixat oblidar.
 El 16-18 de Març del 38 avions Italians i Alemanys varen bombardejar la ciutat. Diuen que tot això eren experiments per la que havia de ser la segona guerra mundial. Winston Churchill, anys després recordaria aquests bombardejos quan començava la batalla d'Angleterra, com a senyal de reconeixement a la valentia dels ciutadans de Barcelona.
Només es una obra de teatre molt ben interpretada basada en un text molt ben escrit però té un rerefons que val la pena no oblidar.