diumenge, 2 de juny del 2013

l'ètica s'ha perdut

L'ètica s'ha perdut.
No es possible que es pugui parlar amb tanta frivolitat de reduir el sou mínim d'una persona o senzillament que el sou mínim d'una persona sigui de 641,30€ quan, al mateix temps un directiu d'una empresa del estat Espanyol digui que un dels seus pot cobrar 22.000.000€ perquè son els millors del món.......
El salari mínim representa un sou anual de 9.620€. La diferència entre un sou i l'altre no es pot pràcticament calcular de tant gran com es. Amb el sou del directiu es poden pagar 2.286 persones amb el salari mínim. Sr. Alierta, vostè creu de veritat que el seu directiu val com 2.286 persones normals i corrents????
El Sr.Botín va pagar 88.000.000€ al Sr Saenz, un altre directiu, per cert directiu condemnat per accions il.legals, es a dir 9.150 persones. Sr. Botín, vostè creu que el seu directiu val tant com 9.150 persones???
Com es possible que el president del Banc d'Espanya o el president del Govern del Estat o els empresaris o els periodistes o tots nosaltres veiem aquesta infàmia i callem.
A la meva empresa la diferència de sou entre el més alt i el més baix no supera la proporció de 1 a 5 i ningú té el salari mínim sinó més del doble.
Permetre que uns guanyin tant i justifiquin que d'altres guanyin tant poc no es ètic. Però es que segui per aquest camí es crear una classe de rics sense mèrit, senzillament perquè formen part dels privilegiats. Esportistes d'elit que guanyen milions cada any, actors, etc. també formen part d'aquesta classe privilegiada que paguem entre tots.
Recordeu que quan un Messi o un Ronaldo cobren 10.000.000€ cada any som nosaltres qui els hi paguem, encara que no siguem socis del club. 
Es just que uns guanyin més que altres, es just que uns s'enriqueixin fins i tot i es normal que d'altres no avancin perquè no tenen ambició però hi ha una cosa que es diu equitat en el repartiment.
Si hi ha un salari mínim i aquest mínim només es de supervivència em semblaria just prohibir salaris per sobre d'una determinada proporció entre el més baix i el més alt de 1 a 200 si volem i això son molts diners. 
El món seria més just i equilibrat i no pretenc ser socialista ni comunista, senzillament una persona que cada cop entén menys la deriva ultra lliberal d'aquest món.
Com diria aquell: Algú ho havia de dir......