diumenge, 4 de maig del 2014

bisbes o senils

L'arquebisbe Sistach, de 77 anys, diu que si volen, ell està disposat a seguir al capdavant del arquebisbat de Barcelona. Diuen també que un dels qui apareix com a possible substitut es el Sr. Cañizares, de 69 anys.
Com pot un home, als 77 anys, voler fer front a una tasca tan i tan difícil com es reconstruir una església en un país on la gent ja no creu, Miopia, egocentrisme, incompetència, autosuficiència, senilitat?????
Als 77 una persona es, segurament, un pou d'experiència i de consell però no pot ser un director de res. Pot acompanyar i assessorar però no gestionar.
Tot té un temps, el seu temps i la natura es la cosa més sabia que hi ha en aquest mon.
Ens ha donat una cosa que es diu raó i la raó ens ha de dur a la gestió de la raó i aquesta gestió al discerniment del que està bé i el que no i aquest discerniment a la capacitat de prendre decisions encara que no sempre siguin les més agradables.
Imagino que la més difícil es la de passar el relleu a qui ve per darrera però, a tal vegada, mai no hi haurà cosa que ompli de més orgull que passar aquest testimoni i veure que el teu camí, la teva feina, han servit perquè els qui venen darrera puguin avançar.
Sr. Sistach, plegui, per el bé de la seva comunitat i de la seva església