diumenge, 1 de juny del 2014

violència i raó

Son dues paraules que no tenen res a veure l'una amb l'altre i, en canvi, van molt lligades massa sovint. L'us de la violència imposa la raó i sembla que sense la violència la raó no es fa prou palesa.
Can Vies ha estat, i la cosa no ha acabat, un bon exemple de recerca de la raó, d'excés de violència, de violència gratuïta, de justificar la no raó amb la violència i de manipulació d'uns i altres.
En primer lloc hauríem de conèixer qui es el responsable de tot aquesta història i el seu nom es Joaquim Forn perquè ell es el president de TMB, propietari dels terrenys on es Can Vies. Aquest senyor presideix un ens públic, que ens pertany a tots, primer punt important, una societat que dona servei a l'entitat metropolitana de Barcelona.
Si TMB es el "propietari" dels terrenys es també, en nom dels ciutadans, responsable del bon us dels bens que gestiona i llavors ens ha d'explicar perquè, en els darrers 17 anys, no hi ha fet res. Aquesta es la primera responsabilitat. NO es acceptable, de cap manera, que es permeti el desús, mal us d'un patrimoni públic durant 17 anys!!!!
Aquest es l'origen de tot el problema perquè si, com a titular de l'espai hi hagués gestionat adequadament no hagués fet falta que la pròpia societat n'agafés la direcció.
El segon responsable es l'Ajuntament i el seu cap, en Xavier Trias, però també el Sr. Hereu i el Sr. Clos, alcaldes previs. Per què?, senzillament perquè ells han permès que un espai públic no fos gestionat de manera curosa durant tan de temps i, sobretot, per posar se, de primeres al costat dels qui manen sense ni tan sols veure si tenen la raó.
Responsables perquè han recorregut, com quasi sempre, a la violència per justificar la seva no raó i perquè, amb la seva pobre gestió, afavoreixen la proliferació dels violents.
El tercer responsable es el tal Pau Guerra que s'autoanomena el representant de Can Vies i, tot i rebutjar el sistema, s'alimenta d'ell i en fa us com qualsevol polític tradicional, rebutjant negociacions, imposant condicions i demanant dimissions. qui coi es aquest senyor que ningú no ha elegit i que s'atorga tal capacitat  de comandament. 
En Pau s'apropia de Can Vies com si fos d'ell, o d'ells, senzillament perquè en fan us!!!!
Significa això que jo puc agafar tot allò que no es faci servir i fer ne el us que jo cregui convenient? Em sembla molt arriscat com a afirmació.
El que passa es que en Pau Guerra, com es fa anomenar té un punt al seu favor i un al seu contra.
A favor seu té que ell va contra els qui ho han fet manifestament malament i aquesta raó ningú no li pot treure.
En contra, els mitjans perquè la violència no es justifica quasi bé mai.
Ell es posa al mateix nivell que les autoritats. Ells no tenen la raó però treuen els antiavalots  i recuperen l'ordre, ell treu els antisistema que tot ho cremen i ho trenquen i es posa just al seu nivell.
Curiós es que qui exerceix la violència sempre du la cara tapada, tan mossos com els altres. La veritat no s'amaga darrera els passa muntanyes.
Si aquest terreny es de TMB i TMB no l'ha sapigut gestionar, doncs l'expropiem en benefici de l'Ajuntament. Tirem avall l'edifici si està en mal estat i el tornem a aixecar de manera que pugui complir la funció social que h atingut els darrers anys.
Un cop aixecat i ja que l'Ajuntament també ha demostrat que no ha estat eficaç en la seva responsabilitat, en passem la gestió als veïns de Sants, no als anti el que sigui, als veïns, els qui viuen, treballen, paguen impostos (perquè els altres no ho fan pas, oi?) i que ells, segur, amb millor criteri, en sabran treure més profit.
Penseu que, de moment, els únics qui han guanyat en tot aquest enrenou, son aquells que, amagats darrera els passamuntanyes, han cremat, destruït i espantat un barri senzillament per el plaer de fer mal. Ells son, igual que masses polítics, el verdader problema de la nostre societat

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Avui coincidim, però que no serveixi de precedent ;-)

jordir ha dit...

pura casualitat!!!!