diumenge, 14 de juny del 2015

Europa, una gran estafa

Jo, abans, era un europeista convençut. Ara passo de ser europeu, en paraules de la gent jove. Que es Europa o, millor dit, qui es Europa.
La teoria diu que Europa es un conjunt de 28 nacions/estats on tots se suposa que som iguals i on es defensen els principis democràtics, d'igualtat entre uns i altres i on tots treballem per uns mateixos ideals i objectius.
JA, JA!!
Iguals?, comencem per aquest punt tan bàsic i simple. Algú creu que els Alemanys i/o els Francesos son iguals i tenen els mateixos drets que els Grecs o els Espanyols, per fer ho fàcil? No, es clar. Uns poden marcar les polítiques dels altres però no pas al inrevés. O algú creu que Grècia pot donar cap ordre, instrucció al Govern Holandès o Alemany??
No, Europa es un club social o hi manen uns pocs per benefici d'ells mateixos i tots els altres només hi som perquè ens hi deixen ser.....
Principis democràtics, seguim en l'anàlisi. Com s'entén que, si tots i som iguals, tots els càrrecs de poder recauen en els mateixos països i només les engrunes van a parar als curiosament països menys afavorits econòmicament. Com es possible que els vots d'uns valguin més que els d'altres a l'hora de la veritat??
Ètica i principis, com diuen els Anglesos, "last but not least". Europa es aquest club de pro homes que es capaç de mirar a un altre costat mentre moren cada dia del any desenes i centenes de persones a la mar Mediterrània, o a qualsevol dels conflictes que ens envolten sense moure un dit. Europa es aquest cau de corrupció endèmica que permet tot allò que li va bé mentre no alteri els status quo d'alguns. Si això es Europa, jo, com els Danesos o els Suïssos.
Parlem de Catalunya i algú, tret del Parlament Danès, ha vist un petit gest en favor del principi bàsic de la defensa de la democràcia, el vot lliure? No pas. Perquè a Europa, aquesta Europa, si no hi ha interessos econòmics per el mig. Algú creu que si Catalunya engega el procès d'independència Alemanya, França, Holanda i altres correran a arbitrar un procès net?? Em temo que ens quedarem mes sols que la una. Nosaltres ens convertirem en el que ells anomenen una qüestió interna i, com sempre, miraran a un altre costat.
L'únic llenguatge que Europa entén es el dels fets consumats i, tot i això, tampoc sap reaccionar, com ara Ucraïna fa quatre dies.
Així que si us agrada Europa, felicitats, jo prefereixo ser només Català!!