divendres, 18 de desembre del 2015

els polítics que ens mereixem?

No fa pas gaire vaig llegir una "contra" on un entrevistat deia que la culpa dels polítics que tenim es nostre, dels ciutadans. Primer em vaig emprenyar amb l'entrevistat i després amb mi mateix però després m'he adonat que, desafortunadament, es molt possible que l'home tingués raó.
No, home no, no es pas possible, pensareu, son massa .....no ens ho mereixem pas....
La realitat, en canvi, es molt pitjor que els nostres malsons.
Quants  hem llegit el programa dels diferents partits?
Quants hem contrastat el programa de les eleccions anteriors amb els resultats assolits
Pocs, segur que molt pocs
Els polítics son corruptes però us fixeu que, per cada polític corrupte hi ha, com a mínim un ciutadà capaç de corrompre. La cultura de la corrupció es aquella que no es sorprèn que la majoria de la nostre cotidianitat inclou fraus i corruptelas.
Tots els joves que conec, i dic tots, es descarreguen pel.lícules, videos i cançons sense pagar si poden.
Tots, sense excepció, mirem de pagar els menys impostos possibles, fent o no fent "trampes". Com es possible que encara ens serveixi la excusa de que s'ho quedaran o malgastaran. Som nosaltres els qui primer fem frau perquè després ells ens enganyin o a l'inrevés. Que es primer, l'ou o la gallina.
Com pot algú, amb un mínim de memòria i ètica votar a gent com la sra. Chacón, el sr Fernández Diaz, i la majoria de la resta que menteixen més que respiren.
Sort en tenim de les hemeroteques que ens permeten comprovar quantes mentides poden arribar a dir en les campanyes.
I, a pesar de tot això, som hi, tornem a votar los.
Llavors s'arriba al comentari aquell que diem, bé però es que tots ho son de corruptes, o es que aquests son els "nostres" o senzillament, ja ens està bé perquè els altres son pitjors.....
Els debats han estat patètics i el pitjor el Sanchez/Rajoy.
El sr. Duran encara ens vol fer creure que serveix per algo més que tocar la seva bateria, i així la majoria, arrapats com a paparres al seu escó.
Llàstima que la guillotina ja no sigui legal, en Lluís XVI, només hauria estat el primer de molts....
Dos extrems, la candidata de C's per Andalusia, un prodigi de la oratòria, no us la perdeu, es a la xarxa i el Rufian, d'ERC, segurament un dels nous i esperançadors polítics del nostre país.
I es que, a pesar de tot el que he dit i penso, també soc capaç de veure el got mig ple.
Visca la democràcia i, sobre tot voteu, votem