divendres, 13 de gener del 2017

Pobresa d'esperit

La Generalitat ha produït un vídeo que, segons diuen alguns crítics del RDC Espanyol, identifiquen al FC Barcelona amb Catalunya o l'inrevés, tant se val.
La Generalitat s'ha afanyat a demanar disculpes per si algú s'havia ofès i jo no entenc perquè. Si s'han equivocat i per això demanen disculpes que s'ho facin mirar abans de produir un vídeo institucional i no després. Per alguna cosa els tenim als funcionaris responsables.
En canvi, si no s'han equivocat, perquè han de demanar disculpes, es acceptar una culpa que no tenen i llavors tampoc estan a l'alçada que els correspon.
I ara anem per el vertader problema, tenen raó els senyors del Espanyol? Jo crec que no.
Es vàlid identificar Catalunya amb el Barça o a l'inrevés, doncs crec que sí.
Es vàlid identificar Catalunya amb Barcelona o a l'inrevés, sí.
Es vàlid identificar Catalunya amb la Sagrada Família o a l'inrevés, sí.
Es vàlid identificar Catalunya amb el pa amb tomàquet, sí.
I així podríem seguir molta estona i amb molts més exemples que no han d'ofendre ni als Gironins, ni als de l'Hospitalet, ni a Santa Maria del mar, ni a l'escudella.
Hi ha ens, edificis, coses que permeten identificar països, ens agradi més o menys. Puc dir que la Tour Eiffel es el símbol de França? S'ofendran els Marsellesos?
Tenir enfoc limitat i limitatiu no afavoreix a ningú. 
Fem la lectura al inrevés: gràcies al FC Barcelona el mon coneix Catalunya, això segurament es un fet força probable. Fa més de quaranta anys que viatjo fora de Catalunya i us puc assegurar que fa molt pocs anys que la gent coneix l'existència de Catalunya i, en canvi si que coneixien el Barça.
Tots coneixen a Messi i molt pocs o ningú no coneix a Puigdemont... Qui es doncs millor ambaixador de Catalunya?
Recordo que els Italians varen descobrir Barcelona arran del Mundial del 82 i no es pas una broma, i el mon va descobrir Barcelona arran dels JJOO del 92 i la Sagrada Família ja hi era. Els mitjans son eines poderoses a l'hora de donar a conèixer un indret.
L'Espanyol, ho lamento, es coneix aquí i prou i encara.
Negar una evidència no es pas cap raó.