dimecres, 28 de gener del 2009

tots tranquils

El president Montilla diu que la Generalitat ho ha fet bé i ha avisat degudament, el servei meteorològic diu que va informar a temps i prevenint del que havia de venir, el servei de protecció civil diu que tot i ser una situació excepcional (!!!!!) varen actuar correctament, l'alcalde de Sant Boi diu que la nau havia estat ben construïda, finalment els d'Endesa diuen que han donat resposta adequada i que han atès a tothom de manera correcte.
Bé, aquesta es una versió, la oficial, l'altre no obstant no es exactament així. A molts municipis encara avui, 3 dies després encara no tenen ni llum ni aigua, a sant Boi 4 nens han mort tot i la fantàstica nau, el President Montilla diu que els meteoròlegs no ho han fet be, els ajuntaments diuen que els van avisar per fax..... a darrera hora del dia quan ja no hi ha ningú i en un llenguatge inintel·ligible per els no profesionals de la meteorologia.
La meva pregunta es simple: si tots estan convençuts que ho han fet be llavors hem de pensar que a la propera tindrem mes del mateix?.
Una de les primeras lliçons que vaig apendre com a profesional es partir de la base, quan analitzes un problema, primer es veure que es el que JO he pogut fer malament i despres veure el que els altres han fet malament. Nomes quan admets que tu has fet algo malament tens la possibilitat de rectificar e intentar fer ho millor la propera vegada. En canvi si estas convençut de que ho has fet tot bé per que hauries de rectificar res.
Un darrer comentari, el servei de protecció civil, si no vaig errat, es per fer front a situacions d'emergencia. Si l'argumentació per justificar que no han fet tot el que hagues estat desitjat aduint que ha estat una situació extraordinaria...........llavors es que nomes estan preparats per situacions "normals"???????.
De la nau prefereixo no parlar perque hi families que han perdut un fill i no vull trivialitzar tot i que ja n'hi ha molts que ho fan.