dimarts, 25 d’agost del 2009

el turisme ha baixat!!!!

Tenim un greu problema. Segons els números que apareixen en totes les publicacions el nombre de pernoctacions a Catalunya ha baixat un 3,5% tot i que els preus han baixat un 8,8%.
Es clar que la segona part del missatge, ara si reconfortant, es que, a pesar d'aquests números catastròfics, Catalunya, juntament amb les Balears som els qui copem el 50% dels que han vingut, es a dir que els altres encara estant pitjor....je, je.
La veritat es que no se si riure o plorar davant de tanta sapiència o incompetència.
Si baixant els preus un 8,8% baixen les pernoctacions un 3,5%, jo, dins la meva limitada capacitat, llegeixo que aquesta proposta de baixar preus NO es la solució. Si seguim per el camí de reduir preus i abaratir els serveis que donem als qui venen de fora acabarem rebent lo pitjor de lo pitjor, aquells turistes que no gasten, destrossen tot i no aporten res. Vaja una mica com lo de les low cost que en lloc de fer créixer els aeroports els degraden mes i mes.
Em preocupa que cap comentarista i/o economista i sobretot ningú de la Generalitat no sigui capaç de veure i fer notar que la supervivència del sector turístic no ve donada per el volum si no per la qualitat del servei.
Em preocupa veure com quan vas a un restaurant el servei es cada cop més deficient ( i a mes els importa un pito).
Em preocupa que ens hem acostumat al mal servei com una manera de viure i que les grans companyies tan se'ls en dona que protestis o donin una mala imatge.
Em preocupa que ara, a les Rambles, lo rar es que no et robin i el Sr. Saura o el sr Hereu no hi facin res de efectiu. Els hi diria que l'alcalde de NY va conseguir erradicar els robatoris del famós carrer 42 i ara es mes segur passejar per el mig de NY que de Barcelona.
Els diria que a la Toscana i altres llocs, a fa temps que en lloc d'ampliar places, les redueixen i son mes selectius per tal de captar els qui mes poden gastar i al mateix temps preservar el patrimoni natural i històric el pais.
Em preocupa veure com seguim mirant nos el melic pensant que "que mono que es" i no ens adonem que d'altres deixen estar el melic i es posen a treballar.
En tots els viatges que els nostres representants polítics fan fora haurien d'obrir els ulls i veure que n'hi ha molts que no esperen i corren per guanyar posicions en lloc de plorar per el que no tenen.
Bé això es per parlar del turisme si entenem que el turisme es part del nostre futur o potser a la fi acabarem, com varen fer els de turisme de Girona, posar a les fotos de la Costa Brava, imatges del Carib...