dimecres, 29 d’abril del 2015

la justicia es cega

Un dels paradigmes de qualsevol societat democràtica es la independència del poder judicial.
Quan la justícia es art i part llavors ja no es justícia, es senzillament un instrument més al servei del poder establert.
Nosaltres, la gent, els qui conformem la societat, esperem de la justícia que actuï com a tal, amb justícia, ni més ni menys. NO demanem ni simpatia ni antipatia, senzillament un anàlisi objectiu dels fets, desapassionat i una sentència exemplar i justa.
No existeix una societat perfecte ni segurament una justícia perfecte però qui treballa a fi de bé, amb el temps arribarà a ser just.
Dit això, la justícia parteix d'uns principis bàsics: cultura democràtica, educació, ètica i responsabilitat moral i social. 
Espanya, em temo, amb els darrers anys de govern ha perdut molt en tot allò que es refereix a educació, ètica, cultura democràtica i la resta i tot això ha afectat l'acció de la justícia.
Em temo que el pitjor que ha fet el govern del PP per aquesta encara massa jove democràcia com es Espanya, es empobrir la població, no tant en lo econòmic, que també, com en lo educatiu i cultural. Està clar que quan més burros siguin els espanyols, molt millor i així, mentre es fan acudits de tot i de tothom, no es preocupen de resoldre els vertaders problemes del país. Em temo que Espanya es l'únic país del mon que es riu de les seves pròpies misèries i en fa acudits.
Aquí, un polític la fa grossa com un cabàs i la gent el torna a votar, on es vist això!!!!!
Cada cop estic mes convençut que la nostre generació a de deixar pas a les noves, menys lligades al trist passat de la Espanya franquista i nacionalista.
Ara que venen eleccions tots s'apressen a fer promeses de millorar la sanitat, la feina, el que sigui per tal de captar vots però ningú no parla de millorar les escoles ni el sistema educatiu, no us sorprèn? 
El pal de paller de qualsevol societat no es l'economia, es l'educació, no ho oblideu mai.
Volia parlar de la justícia i he acabat parlant d'educació, i es que no hi ha justícia sense educació.
Per cert, Bravo per el fiscal que es capaç d'acusar al comptable d'una societat per fer us d'una caixa B i, al mateix temps, exonera al director general i la resta de l'empresa que s'ha beneficiat d'aquesta caixa B durant anys i panys.
bon vespre