dissabte, 28 de novembre del 2015

Mals temps per la democràcia

Diuen que la democràcia es el menys dolent dels sistemes de govern i segurament es ben cert. La democràcia es imperfecte per definició però ningú ha trobat res de millor, i es que som molta gent en el mon i això no es fàcil de gestionar.
El problema, no obstant per a mi, son les perversions que neixen al voltant dels sistemes de govern.
A pesar dels molts canvis que la nostre societat ha viscut a lo llarg dels segles i sobretot els darrers 75 anys, hi ha coses que no han canviat: la corrupció i els poders amagats, sempre lligats als poders econòmics.
Aquesta setmana hem viscut dues decisions polítiques que embruten la paraula democràcia:
La primera es que el Sr. Hollande, president de França, embolicat en la bandera del seu país i la seva suposada defensa, va i decideix que ha de donar suport a El Assad a Síria per lluitar contra EI. Es a dir que ara resulta que el causant del èxode de més de 4.000.000 de Sirians de casa seva, el botxí de més de 250.000 Sirians, ara resulta que aquest home ha de ser recolzat !!!!! Primer li han venut armes per matar els seus conciutadans, després l'han intentat treure del país armant als sirians descontents amb el dictador, i després als nouvinguts que ara son els qui s'ha de eliminar. !!!! Si una democràcia ha de sobreviure alimentant un dictador i si el fi justifica els mitjans, vol dir que darrera la democràcia, alguns poden amagar tota la merda del mon.
La segona, menys vistosa però no menys punyent, ha estat a mans del Sr. Erdogan, president de Turquia. L'home ha detingut dos periodistes que han demostrat que, al mig dels aliments que duien per els refugiats Sirians, hi havia armes per els terroristes, la prova fefaent  que els mateixos governs per davant ajuden i per davant maten als mateixos que ajuden.
Llegia aquesta setmana una contra de La Vanguardia, un ex agent Rus que denuncia els poders econòmics que dominen el planeta i el mouen en funció dels seus interessos i no de la gent. No per més sentit es menys cert.
Ara tot s'hi val, enviar avions a bombardejar, retallar llibertats, frenar els refugiats, i tot el que voleu.
Mala setmana per la democràcia!!