dissabte, 7 de maig del 2016

Animalistes

Animalistes??? qui son els animalistes, els qui ens agraden els animals som animalistes? i els qui no els agraden els animals com es diuen: bestialistes?
Com es que avui a tot li hem de posar noms i crear conceptes que no son pas necessaris.
En primer lloc creem un problema on no hi era i això, cosa estranya ha estat obra dels polítics, els nostres, no els del país veí.
Resulta que defensen i abanderen l'abolició dels "toros" i, quan ja hi son ben posats al mig del merder, varen descobrir que aquí, a casa nostre també hi ha "toros", que per no ser anomenats iguals que allà, en diuen bous....
I tot d'una es creen els qui defensen els bous i els qui els volen eliminar igual que els toros i aquests ara, per virtut dels polítics i els mitjans son els animalistes.
I el que no era problema ara ho es i gros. Gros perquè els qui defensen els bous ara s'ho agafen com a cosa seva i els defensen a bufetades si cal. Ja no hi ha raó sinó lluita, no hi ha lògica ni sentit comú, hi ha rauxa i violència.
Els polítics, evidentment, creat el problema fugen d'estudi perquè qui els prohibeixi sap que perdrà vots i això ara es massa car, ningú no gosarà fer ho.
El que ja no hi ha es cap sentit comú. La raó mes senzilla ens dona a entendre que maltractar un animal, el que sigui, per el nostre plaer, no té cap sentit. Ni bou, ni gos, ni gat, ni cap altre.
La història i la tradició, els costums no son excusa ni raó per emparar el que ja no hi cap en la raó. 
Quin sentit té fer mal a un animal senzillament per la nostre diversió. El fi justifica els mitjans?? No ens podem divertir sense ferir ni maltractar? Jo crec que si i no vull ser dit animalista. Soc senzillament un esser humà que odia la violència, aquesta violència, desafortunadament tant propera i comú que ja ni tan sols s'intenta evitar.
Es comença amb els bous, es segueix amb les lluites de gossos (tradició romana), la boxe (tradició grega), el circ romà, i acabem justificant lo injustificable.
Tant de bo les noves generacions s'eduquin en la raó i l'ètica per sobre d'algunes "tradicions malsanes".
Bona setmana