dijous, 26 de maig del 2016

pirates legals

Fa uns quants segles els Anglesos, sempre més intel.ligents que la resta, varen inventar una figura: els corsaris. Els corsaris eren "pirates" que es dedicaven a atracar els vaixells Espanyols i Portuguesos que tornaven de les Amèriques. Els Anglesos els finançaven i els protegien però no els reconeixien oficialment. Ells varen inventar aquesta figura d'il.legalitat legal que avui tenim als carres de tot Catalunya: els manters.
Els manters son gent, majoritàriament Nord africans sense feina ni papers. Fins aquí això seria un tema social i si venguessin artesania o similars jo acabaria aquí el meu escrit.
Però no, aquí es precisament on comença la qüestió per a mi. 
El que hi ha darrera tot això dels manters es un enorme negoci on senzillament s'explota als més febles en unes condicions inhumanes. El negoci es basa en la venda de productes il.legals, pirates, falsificacions que arriben de manera il.legal a Catalunya i que son venudes en un de les xarxes més segures: els manters!!!!
I com es això?, fàcil, els artífexs d'aquest negoci no apareixen enlloc, ningú no els coneix. Tenen uns punts de recollida dels productes pirates per els manters que ho han de pagar per endavant i ja està, senzill, sense impostos, sense mà d'obra, sense permisos, protegits per uns polítics (sempre ells) que no gosen atacar uns "pobres negres" que no tenen res.
I ja esta feta una cadena perfecte perquè ells, els manters, no pregunten ni protesten, ni discuteixen ni producte ni preu, per ells es només supervivència. Els polítics, de dretes i d'esquerres no fan ni faran res (podrien perdre vots) i, en aquest cas, afegim un nou grup: els ciutadans.
Si senyor tots els qui, en algun moment heu comprat algo a un manter, esteu cometent com a mínim una infracció perquè tots sabeu que compreu una falsificació. I el fet que molta gent compri falsificacions no ho fa menys il.legal. Així que ja ho sabeu.
Bona setmana!