dissabte, 12 de novembre del 2016

Tarragona i els gossos

Tarragona sembla que té un problema amb els gossos, un problema tan i tan greu que ja han trobat la GRAN solució: contractar detectius a 50€ l'hora....
El problema ha de ser realment greu per contractar una empresa privada a un cost aproximat de 8.000€ al mes per persona dedicada (50x8 hores dia x5 dies/setmana x4 setmanes).
Si jo fos funcionari a Tarragona estaria lleugerament emprenyat perquè dubto que cap d'ells tingui aquesta retribució. Si mes no demanaria ser transferit a aquesta unitat de xoc contra els gossos.
Si fos contribuent a Tarragona encara estaria més emprenyat perquè realment el Sr. Ballesteros i la regidora de medi ambient, Ivana Martínez els prenen el numero escandalosament.
Hauríem de recordar, abans de començar que l'Ajuntament de Tarragona es el que acaba de posposar els Jocs del Mediterrani per manca de pressupost i han dit que canviar només un numero, en referència a l'any, no es pas cap problema.
Sembla que els Tarragonins us heu d'empassar gripaus molt grossos.
No puc imaginar quantes cagades de gos hi deuen haver per la ciutat de Tarragona però dubto que els detectius siguin una solució. He d'entendre que aquests individus seran igual d'amatents en la seva feina si veuen a algú tirant una burilla de cigarreta, o un paper o un xiclet d'aquests que queden enganxats al terra, o només anem per els gossos?
Suposo també que la ciutat de Tarragona deu disposar d'espais suficients a tots els barris perquè els gossos puguin córrer en llibertat i fer les seves necessitats, o potser no??
Segons es pot veure per internet, hi ha 13 pipicans a tota la ciutat, però no he sabut trobar  quants gossos. Comptant que hi ha aproximadament 140.000 habitants, si un 5% tinguessin gos (no sé si es molt o poc), hi hauria uns 7.000 gossos. Comptem només ma meitat, es a dir 3.500 gossos per 13 pipicans, resulta que hi ha un pipican per cada 270 animals......
D'entrada no seria més econòmic tenir mes pipicans i menys detectius????
Si la regidora de medi ambient i el seu alcalde volen demostrar respecte per els seus vilatans podrien fer una segona cosa que no els costaria cap pressupost: que els professors, a l'escola, dediquin, quan parlin de civisme, uns minuts a explicar que la neteja de la ciutat es cosa de tots, dels qui tenen gos, els qui fumen, els qui mengen xiclet, els qui escupen, els qui, en definitiva embruten la ciutat. Potser no serà immediat però segur que el resultat serà més durador.
Això se'n diu educació i civisme i no papanatisme.
bona setmana!!