diumenge, 21 d’octubre del 2012

les rotondes

Tenim un problema, bé en tenim molts però aquest em preocupa especialment per les seves implicacions.
Barcelona, Catalunya de fet, està plena de rotondes, rotondes amples, rotondes estretes, rotondes enormes. Les rotondes, se suposa, apareixen per fer mes fluid el trànsit i per estalviar llums i així evitar parades innecessàries.
Fins aquí crec que l'objectiu es correspon a la realitat existent i, fins aquí, cap problema.
El problema, per a mi, apareix quan els conductors descobreixen que les ratlles pintades al terra nomes serveixen com a grafitti.
A partir d'aquest descobriment els conductors han après a creuar les rotondes en línia recta i així "guanyen" temps i, evidentment, es colen per davant dels qui, com jo, creiem que els carrils son allà per respectar los.
Lo millor del cas es que si un els crida l'atenció o els impedeix la "colada" et diuen de tot perquè qui som els cívics per frenar e impedir als incívics que facin el que vulguin, quan vulguin.
Aquest es el problema, estem perdent el civisme de manera alarmant.
Sembla que mentre el sr. Wert ens vol espanyolitzar, aquí o allà, ningú no es preocupa per aquesta assignatura imprescindible per el futur d'un nou país.
Si les normes de conducta nomes hi son per no seguir les malament anem.
No menystinguem aquestes petites coses que mostren el que no es veu a primer cop d'ull però que afavoreixen posteriors comportaments encara mes greus.
Guixades sistemàtiques a tot el mobiliari urbà, gent que no paga els transports, fer mal bé les coses per el simple plaer de trencar el que es de tots i així podem fer una llista interminable.
Als nens se'ls ha d'ensenyar a respectar els altres i el que no es nostre i als joves no se'ls ha de deixar fer el que vulguin per poder "fardar".
Les rotondes nomes son això rotondes però demà fixeu vos a les que tingueu mes aprop.