diumenge, 17 de febrer del 2013

Jutges

Poc a poc sembla que la gent es mou, ens movem i, poc a poc els polítics van quedant al descobert i, poc a poc les coses semblaria que es pogués pensar en un futur millor, però, sempre hi ha un però, abans toca arreglar un tema força més gros que el dels polítics:
Els Jutges!!!
Son ells, el poder legislatiu, els qui poden redreçar la situació. De fet nomes ells ho poden fer.
Si de tots els casos de corrupció que s'estan aixecant no sorgeixen condemnes ràpides i exemplars, si la resposta a aquestes descobertes son les prescripcions, els oblits, les demores i, en definitiva, anys i anys de paperassa per tal de guardar en un armari que mai més no s'obrirà allò que no es vol descobrir, llavors res no canviarà.
Els jutges han d'assumir el rol que els toca i judicar, castigar sense tenir en compte ni noms ni càrrecs, ni partits.
Si així ho fessin, els ciutadans els hi reconeixerem la seva vàlua, la seva independència, el seu rigor. Ara bé si els jutges han de fer com els del Constitucional, on només voten en funció del partit que els ha nomenat, llavors, "apaga y vámonos".
Els nostres polítics no ho faran sols, cap d'ells farà de cap de turc, cap assumirà les seves culpes com correspondria tret que un jutge incorruptible decideixi tramitar amb urgència el primer de tots els casos i segueixi fent ho independentment de qui es tracti, Pujol, Rajoy o el Rey que tots tres i tenen draps bruts.