diumenge, 10 de febrer del 2013

països de primera, de segona i de tercera

En dues setmanes he tingut la oportunitat d'estar al Japó i a Alemanya per motius de feina i un s'adona que en això dels països , com al futbol, hi ha països de "Champions" i països de tercera. Catalunya, si segueix a Espanya serà un país de tercera, o com a màxim de segona però mai un primera.
Evidentment, per anar a Japó he hagut de fer escala perquè no hi ha cap vol directe, primera gran diferèmcia que ens perjudica.
Jo he passat mes de 22 hores per tornar, els qui anaven a Paris 13.....
Per cert, arribes a Barcelona i amb 16 cintes de recollida d'equipatge en funcionaven dues i el nostre equipatge ha sortit barrejat amb el d'un vol de El Caire......
Ningú no sembla recordar, i jo no ho he vist pas, que allà hi va haver un cataclisme fa dos anys. Un país net, ordenat, treballador, vaja, com el nostre. Perfecte? noo, però quina enveja veure Alemanya o Japó i pensar en com tenim el nostre. A Alemanya una ministre ha dimitit perquè fa 33 anys diuen que va falsificar la seva tesi, vaja com aquí i ja no us dic Japó. Podem anar buscant coses per comparar i si no es per el futbol, no en trobarem cap altre on els guanyem.
Hem de ser valents i sortir i multiplicar els esforços fora d'aquí, acostar nos als de mes enllà dels Pirineus e ignorar Madrid, que els donin.....