dimarts, 15 de març del 2016

Europa, que es Europa?

Europa no es res, una sola paraula creada per a satisfer titulars i amagar fins i interessos ocults i segurament inconfessables.
Només cal revisar la història, aquesta història que sempre amaguem i oblidem.
Europa son aquells països que varen conquerir i colonitzar tot el continent Africà i Àsia i fins i tot Amèrica i amb quins resultats: esclavatge, enriquiment d'uns amb l'esforç dels altres, espoli de països sencers, això durant 5 segles i amb el màxim exponent del rei de Bèlgica, el "propietari" del Congo.
Europa son aquells països que al 1914 va dur milions de persones a la mort, només per a repartir territoris i mantenir privilegis de cases reials.
Europa son aquells països que el 1936 varen girar la cara i permetre que milions d'Espanyols i Catalans morissin mantenint que la cosa no anava amb ells.
Poc després els mateixos països deixaven morir al seus propis compatriotes tot dient que lo Hitler no anava en serio i si, Europa va despertar quan la "cosa" es va convertir en una verdadera amenaça per Anglaterra, curiós.
Europa es aquella que va deixar destruir tots els Balcans tot i esperant posar se d'acord entre ells mentre uns defensaven als Serbis (França) i altres als Croats
La mateixa Anglaterra que ara vol marxar de Europa, la mateixa que demana privilegis, la mateixa que domina les finances d'Europa, la mateixa que va espoliar la Índia entre molst altres països.
Europa es un compendi d'interessos econòmics i polítics però mai socials i humanitaris.
Europa es aquella que a Espanya, Grècia, Portugal i similars, ens obliga a complir estrictament tots els deures però, en canvi, es flexible i laxe amb França i fins i tot tolerant amb el Regne Unit.
Si aquesta es la vostre Europa, us la podeu quedar, no es pas la meva.
Millor ser Català i prou, no????