diumenge, 27 de març del 2016

dret de vaga

Des de les dates del "Mobile" volia escriure aquesta parrafada.
El dret a la vaga no es discuteix o jo no el discuteixo però, per a mi, el teu dret s'acaba quan ataques el meu dret.
Dret a fer vaga, sí, però no cal fer les vagues quan perjudiques a molta gent o a un màxim de gent. La excusa del ressò que es provoca quan perjudiques a molta gent no es una raó suficient per a mi.
Un col·lectiu com la gent de TMB, uns centenars de persones, tenen uns drets i unes reivindicacions (justes o no) però no tenen dret a perjudicar a desenes de milers persones senzillament perquè això es un xantatge pur i dur.
La vaga es una reivindicació justa però el xantatge no ho es pas.
Quan la vaga als aeroports, es va buscar intencionadament afectar un màxim de gent que no tenia cap culpa i els perjudicis que varen provocar va ser immens. Aquesta setmana els controladors francesos han bloquejat tot l'espai europeu i no entenc perquè tota Europa ha de pagar el seu problema. I així podem trobar mil exemples.
Ho sento però, per a mi, si a les vagues però sempre que es deixin veure sense perjudicar un col·lectiu significatiu. Que siguin els mitjans els qui fassin ressò de les reivindicacions. Al cap i la fi son ells els qui han de difondre les notícies, no?