diumenge, 27 de març del 2016

Terrorisme vs educació vs refugiats

No puc evitar relacionar aquestes tres paraules quan parlem de terrorisme.
No vull pas tenir la pretensió de generalitzar i molt menys de creure que tinc la solució als problemes del mon però deixeu me que us aporti una opinió, la meva.
Els terroristes solen tenir un seguit d'elements comuns: son fanàtics, no tenen res a perdre, volen fer mal a qui, segons ells, creuen que son els culpables del seu dolor.
Aquests elements son conseqüències, tots ells, d'altres circumstàncies que els han originat i aquest es l'element que em preocupa.
Anem a pams: volen castigar a qui abans els ha fet mal. Evidentment els terroristes solen venir de països en guerra, oprimits, destruïts i, conseqüentment, empobrits. Tots els terroristes son fills d'aquests països i només petites excepcions ho solen fer per mimetisme.
Els qui els han fet mal son ara els seus objectius i aquí, casualment, els països occidentals solem ser al epicentre de tots els mals.
No tenen res a perdre perquè ho han perdut tot: família, casa, feina......
Son fanàtics perquè o no tenen educació o han estat reeducats i aquest es el punt clau per a mi.
Que els països occidentals som els originadors de tot el mal, no es pas gaire discutible. Ara s'hi han afegit altres països, tots ells rics i poderosos i això es una obvietat.
I son aquestos països els qui han plantat la llavor del terrorisme, i l'han alimentat en el seu propi benefici i ara això s'ha girat contra nostre.
Com es pot revertir això? només amb educació es pot començar a corregir tot aquest mal.
Amb educació es poden explicar les coses i intentar frenar el fanatisme.
Educant s'ajuda a sortir de la pobresa i si se surt de la pobresa s'elimina un dels factors causants del terrorisme.
Simple però cert.
I ara venen els refugiats. 
Síria, Líbia, Tunis, Egipte, Iemen, Afganistan, tots ells estan generant refugiats que ningú no vol acollir i no ens adonem que ells, els refugiats, son el caldo de cultiu dels futurs nous terroristes perquè estan desarrelats, no tenen res, nosaltres els hem tret tot i que esperem que facin quan aquests nens que avui ploren perquè han perdut els pares, no tenen res per menjar  i els tractem com apestats.
No cal ser gaire intel.ligent per veure com acabarà la història.
Per cert, tot aquest "rotllo" no es pas original, només cal rellegir la història del mon.
Educació, tot comença per l'educació i eradicar la pobresa.
Bona setmana