diumenge, 29 d’agost del 2010

30 dies

Un treballador que estigui al atur, fins ara, podia rebutjar un curs de formació 90 dies després de haver perdut la feina i, evidentment, també podia rebutjar la feina que se li ofereixi.
Sembla ser que, segons la nova reforma laboral, aquest plaç, en el que afecta els cursos de formació el plaç es redueix a 30 dies i els sindicats aixequen el destral de guerra dient que això es anar contra els drets del treballador.
Jo, suposo que per qüestió de miopia, no ho entenc. 
Si una persona es queda al atur contra la seva voluntat, perquè la seva empresa ha plegat i/o com a conseqüència d'una reconversió sectorial o global, em sembla a mi que el primer dia d'atur ja hauria de estar apuntat a qualsevol curs que el prepares per fer front a un futur incert i difícil per benefici d'ell mateix.
De fet, en la meva opinió hauria d'agafar la primera feina que li vingués per tal de seguir treballant i tenir millors opcions de recol.locar se amb menys patiment.
Doncs anava equivocat, els sindicats d'aquest país consideren que si el treballador perd la feina, ha d'estar tranquil, no córrer, i deixar passar el temps que per això cobra l'atur que li paguem tots els altres..... 
Formació, per què, quin es l'objectiu, si es un dret reconegut que no cal formar se per què ara l'han de treure.
Em temo que ens falta molta educació, racionalitat i sentit comú per veure que el mon evoluciona i que no tot el que abans era vàlid ho seguirà sent sempre.
Hi ha massa gent en aquest país ancorada en normes caduques que nomes els duran a un fracàs mes sorollós.
Agafar se a un passat caducat es renunciar a un futur nou, difícil però esperançador.
 

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Potser t’oblides d’un petit detall. Suposant que s’omplissin totes les places en oferta, els cursos de formació només poden atendre al set per cent dels aturats. El 93% restant dels aturats no hi tindrien accés encara que volguessin. Dit això, les teves reflexions tenen tot el sentit, però abans de castigar als aturats aquestes mancances s’haurien de tenir en compte i posar-hi remei.

jordir ha dit...

jo no castigo a ningú però m'agradaria veure cues de gent buscant un curs de formació i deixar de tenir la taxa d'atur mes alta de Europa i el que no es Europa.
Has vist com aquest any han tornat als estudis milers de joves que havien buscat el diner fàcil.
recorda aquella dita que parla de la importància d'ensenyar a fer servir una canya de pescar molt mes que regalar un peix que li apagui la gana avui.
Tots els qui tinguin mes de 16 anys els hem de estimular perquè estudiïn o treballin i no es quedin amb els braços creuats