diumenge, 11 de març del 2012

Japó

Ara fa un any que un terratrèmol de 8,9 escala de Richter, assolava la costa est del Japó. Posteriorment un tsunami inundava la costa i destruïa tot el que troba per davant, i com si no n'hi hagués prou, la central nuclear de Fukushima no resisteix els dos desastres i pateix un accident que nomes s'aconsegueix evitar un desastre en el darrer moment.
Avui fa un any i he pogut veure un reportatge de com els japonesos han aconseguit fer una neteja titànica i una primera reconstrucció que senzillament es admirable.
I tot això amb un govern que, segons diuen els propis japonesos, no està a l'alçada de les circumstàncies. Cap país a tot el mon està en condicions de fer el que Japó ha fet en tan sols un any. Per exemple l'estat Espanyol. Ara farà un any del terratrèmol de Lorca, 5,1 escala de Richter, sense Tsunami ni central nuclear. Situació de Lorca? bé, em sembla que encara ha de començar la reconstrucció segons es va veure no fa gaire a la TV.
Hi ha països que primer saben actuar i després resoldre la resta de punts i Japó es un d'ells. Recordo imatges de les cues ordenades per agafar aigua mentre recordo també que a Lorca hi anava gent d'altres pobles que no havien patit el terratrèmol per poder menjar de franc......
Els Japonesos no son perfectes i fins i tot deuen tenir molts defectes.
Jo em permeto admirar los apart de valorar molt la seva cultura i expressió artística.