diumenge, 1 de juliol del 2012

Sant Cugat

Sant Cugat es una vila propera a Barcelona, per aquells que no sortiu gaire de Barcelona. Es una vila força maca i agradable de viure hi, amb uns vilatans que jo dividiria en tres grups: els que hi son de tota la vida, els qui hem vingut molt mes tard però ens estimem la vila i tractem d'integrar nos i els que hi viuen com podrien viure Ripollet, o La Bisbal...
Ara, amb la Fest Major de Sant Cugat, es veu com ens hi ajuntem els tres grups però no necessàriament ens hi barregem.
Els primers son els qui ho organitzen tot i son incansables al desànim. Organitzen el que faci falta per tal de mantenir viu el comerç de la vila i estimular la gent al carrer. Els segons anem d'un costat a l'altre, descobrint el que, per a nosaltres es nou i per ells una tradició.
Finalment hi ha els qui fan la festa a part.
Ahir em va agradar veure un grup de Bolivians, vestits amb vestits típics, molt virolats, actuant, però actuant nomes per ells mateixos, perquè d'els altres grups no ho vaig veure gaire be ningú. 
Tot i això Sant Cugat es una vila on val la pena viure hi perquè la convivència es fàcil entre les diferents afinitats i orígens.
El que no es tan clar a Sant Cugat es la vàlua dels funcionaris i al seu cap, l'alcaldessa. 
Sant Cugat presumeix, des de fa poc, de tenir el primer carrer intel.ligent del país....  Evidentment es un carrer al costat de l'Ajuntament, Ajuntament per cert que dubto que sigui proporcionat a les necessitats de la vila. Aquest carrer intel.ligent, diuen que regula la intensitat del enllumenat en funció de si passa algú o no, be, i? quan ha costat la suposada intel.ligència?, quin es el pla de continuïtat i desenvolupament d'aquesta suposada intel.ligència? o senzillament es un acte de cara a la premsa.
En canvi, el mateix ajuntament te un altre criteri de carrers intel.ligents: si ens allunyem de l'Ajuntament trobareu que, arbre desaparegut, arbre no reposat, es a dir que hi ha cada cop mes quadrats de terra al carrer on nomes hi ha burilles de cigarreta o alguna cagada de gos. Imagino que la resposta es que no hi ha recursos però un es planteja si no fora important, abans de fer el carrer intel.ligent deixar que la natura segueixi il.luminant amb els seus colors i vida les voreres dels carrers. Es clar que això no genera titulars de diaris.
La Rambla del Celler, on es l'Ajuntament, hi ha fins i tot llums de colors al carrer??, al meu carrer hi ha un forat per enfonsament de l'asfalt que ningú no ve a arreglar i es que l'alcaldessa, com no som en període d'eleccions, no contesta als mails.
A Sant Cugat no tot es una vila d'excel.lència, i això que hi viu fins i tot un conseller. Per cert, al seu carrer no hi manca cap arbre i no hi ha cap forat a l'asfalt. I es que sempre hi haurà categories.
I es que l'ajuntament de Sant Cugat viu molt de cara a la galeria