dimecres, 19 de desembre del 2007

MAT

Per si no ho sabieu es l'abreviació de la línia de molt alta tensió que ha de comunicar Farnça amb Espanya per la provincia de Girona tot i travessant el territori per "on sigui". Ob sigui es relaiu de qualsevol manera perque la línia no va soterrada, en primer lloc, i després perque passa sense respectar molts interessos particulars en benefici de no se sap ben be qui.
Ara, després de molts de mesos de dscussió, el comissari Monti, he "determinat" que aquesta línia ha d'anar soterrada i tot seguit el nostre inefable ministre d'indústria, ex alcalde de Barcelona, ha fet una de les seves declaracions en las que sense dir res de concret ni cap compromís, assumeix que es "podria" soterrar.
Ara el que ningú diu es quin troç del recorregut "mereix" ser soterrat i això es com una lotería per veure si et toca o no ser perjudicat per la famosa Mat. ES clar com que a la majoria no ens afecta directament cap problema però heu pensat per un moment que passaria si per el mitg de casa vostre us posessin una linia d'alta atensió.
Per cert, un petit detall, si la linia anés en paralel al recorregut del AVE, s'estalviarian la meitat de la feina i ningú protestaría per una nova ferida al nostre territori. Algú em pot dir perque aquesta opció ha estat descartada

1 comentari:

curious97 ha dit...

No cal demanar “peras al olmo” com diu l’adagi. I l’actual Ministre t’Industria, l’inefable ex alcalde de Barcelona, és un Om de tamany gegantí.

Dit això, però, encara entenc menys com per exemple Fenosa, des de les centrals Gallegues, diu que exporta electricitat a França, Alemanya i Holanda per tal d’evitar “apagones”, o una gran part de l’energia eòlica que produeix (sembla som el segon país d’Europa en producció d’energies netes).

No acabo de veure com per una banda exportem electricitat i per l’altra l’importem… Podeu explicar-m’ho?
Curious98