dimarts, 27 de maig del 2008

mes aigua

El tema de l'aigua ens está portant al paroxisme. ICV ja corre a dir que el trasvassament ja no fa falta perque els embassaments ja tenen aigua, i els de ERC que us he de dir. CIU encara no ha obert boca perque encara reclamen el trasvassament del Roda i el PSC ja no saben que dir per quedar bé i fer l'obra.
Resultat, un caos polític que no te en compte, en cap cas, les verdaderes necessitats del pais ni la realitat del sistema hidrogràfic i climàtic.
Si deiem que la canonada podria servir per abastir el Tarragonès al inreves del inicialment previst quan la dessaladora funcioni, perque ara ja no es considera això com un argument.
Si diem que la climatologia i els rius que tenim no donen abast perque una obra estructural que evita aquestes situacions limits no es considera positiva.
Si encara no podem regar, tot i que em sembla que tots fem el que volem, resulta que ara ja no regarem mai mes tenint en compte que el MH ha canviat els criteris d'excepcionalitat?
si resulta que la conca del Ter també es deficitaria i així ho manifesten els Gironins no tindria sentit de perllongar aquesta canonada cap el nord i així intercomunicar totes les conques i facilitar el trasvassament d'una regió a un altre en funció de necessitats.
Crec que al final, a Catalunya i a Espanya, ens passará com a Itàlia, que el pasi funcionará a pesar dels polítics o no funcionará.

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

Take it easy! Comets un error, que consisteix en analitzar el tema utilitzant la lògica, quan saps perfectament que aquesta assignatura el govern no la toca, ells n’estan exempts. Quan a un transvasament n’hi diuen no sé què i l’aigua potable ens la rebategen com “aigua de boca”, d’aquesta gent ja t’ho pots esperar tot.