dilluns, 8 de desembre del 2008

accident a Gavá

Hi ha hagut diferents coses al voltant d'aquest accident que vull fer esment. Primer i segur que el mes important, es el fet de descubrir un barri lluny de tots nosaltres com es l'Espinós, aquest barri de Gavá, on "han aparcat" totes aquestes familias.
Un ho mira per la tele i es pensa en un lloc dels mes humils d'Andalusia o Extremadura pero no, es a tocar de Barcelona, un anacronisme. Nosaltres ignorem públicament l'existència de "guettos" que hem construït.
El segon es la presència d'una comunitat, la gitana, que segueix produint reaccions fonamentalment negatives per part de la majoria de manera espontània. No seré jo qui els defensi o els ataqui però ni ells semblen tenir cap interès en integrar se ni Catalunya busquem la seva integració, semblen mes aviat empestats.
Les condicions de vida d'aquesta gent son properes a lo infrahumà en una societat que presumeix de ser de les més "riques" del mon. On es la conselleria de Salut?, de benestar social? d'educació?, que hi tenen que dir.
Seguim, diuen els diaris, que allà s'hi troben xeringues arreu, senyal de que hi ha droga dictes i traficants i??? Implicarà aquest "descobriment" l'actuació dels mossos i els serveis de salut per tal d'actuar i corregir o es que les autoritats ja ho sabien i o podem fer res.......
Finalment un darrer punt, veiem als noticiaris la gran quantitat de familiars que han vingut de Granada per donar suport i companyia als ferits. El comentari general: mira'ls, ja hi son tots, quina pinta i tots amuntegats i ara que fan amb ells, tots a l'entrada. Es cert, estic d'acord en el fet de que aquesta gent no ho pensa gaire, senzillament arreplega'n un autocar pagat per algú i tots cap allà que algú proveirà. Segur que no es correcte però a mi, per un moment ,m'han deixat un regust d'enveja per el seu profund sentit de família i de solidaritat.
Quants de nosaltres fariem el mateix????