diumenge, 14 de desembre del 2008

Lliçó d'economia

Lamento fer ho amb dies de retràs però tinc interès en ampliar la classe d'economia que el Sr. Alemany ens va dispensar l'altre dia en no se quina conferencia.
Segons ell, la solució al problema dels peatges es incrementar el preu en els llocs i moments de major us. Visca, això s'en diu ser clarivident.
Jo l'economia la vaig aprovar però no em considero gaire bo en el tema però voldria afegir un parell de comentaris. Seguint el seu exemple tots els serveis bàsics poden seguir el mateix camí.
Es a dir com el pa es un be preuat podem també pujar el seu preu. L'electricitat, en les hores de màxim consum pot seguir el mateix criteri, igual que l'aigua en períodes de mes consum, el vol de Barcelona a Madrid o l'AVE també poden pujar el preu a 1.000€ el vol, com son els de mes consum!!!!
On es la diferència Sr. Alemany??
En primer lloc voldria fer esment que les autopistes ja no son un luxe i algunes vegades fins i tot quasi la única alternativa vàlida, o es que vostè es pensa que ens agrada pagar per fer cua.
En segon lloc, la gent fem cua perquè no tenim alternativa i perquè casualment tots tenim horaris de treball i d'escola similars. Li asseguro que si vostè convenç a les empreses perquè facin horaris que evitin les concentracions horàries la gent no farà cua a les seves autopistes.
En tercer lloc, vostès son un monopoli en el seu sector. Si hi hagués alternativa vàlida veuria que fàcil s'acabarien les cues.
Per cert i per acabar, seguint el seu principi, quan una autopista, que per definició es una via ràpida, quan no es comporta com a tal per obres o fins i tot cues, no hauria de ser gratuïta ja que no dona el servei per el que s'ha pagat??