diumenge, 4 de juliol del 2010

equip o estrelles

S'està jugant el mundial de futbol i he detectat un punt sobre el que trobo que no es parla gaire.
Serà casualitat però els equips que estan guanyant son aquells on no hi ha grans estrelles, son els equips que juguen com a blocs, on les individualitats pesen menys que l'equip, on el divisme queda esmorteït per una feina repartida i contrapesada entre tots.
També es un mundial on han privat el rol d'aquestes estrelles fins que s'han anat apagant una darrera l'altre i els mitjans de comunicació han anat perdent el rumb a la recerca de notícies de las que compten ara, es a dir frivolitats i qüestions sense insubstancials però altament mediàtiques.
La gent gaire be no sap qui hi ha a Paraguay, Alemania, Uruguay, Holanda (tret dels qui han jugat al Madrid o Barça).
El divisme ha estat qui s'ha carrega en primer lloc a francesos, després anglesos i finalment italians i argentins que havien vingut i es pensaven que guanyarien sens baixar del autobús.
Queden pencaires que no paren de córrer els 90 minuts del partit i el que faci falta i, a mes saben jugar a futbol. Aquest punt també es important perquè els africans han posat la força i l'entusiasme però els ha faltat tècnica i als asiàtics els hi falte experiència.
Curiós que estigui parlant de futbol perquè podria estar parlant d'economia. Només hi hauria una diferència, Espanya no estaria en aquest grup.