divendres, 30 de juliol del 2010

bones vacances

Vacances, paraula desitjada durant onze mesos, "exprimida" durant un mes, concentrada majoritàriament al mes d'Agost.
Als EEUU les vacances pràcticament no existeixen tal i com las coneixem aquí, allà ens miren amb enveja quan els diem que disposem de 20 o 30 dies de vacances. Ells es poden escapar algun dia, i els molt privilegiats fan una o dues setmanes però pocs poden fer 20 dies seguits i cap 30.
Els Anglesos fan com nosaltres però no ho diuen, senzillament desapareixen de la feina durant uns dies però nomes sabem que fan vacances perquè molts d'ells son a casa nostre a l'estiu. En qualsevol cas, ells treballen molt i no fan vacances menys quan en fan.
Els Alemanys, sempre organitzats fan vacances però cadascú las fa en funció don viu, el país no pot parar, son Alemanys, gregaris i eficaços en tot sentit, també els tenim a casa nostre.
Els Holandesos cap problema, igual que nosaltres però al Juliol, ja fa dies que son entre nosaltres, no destaquen.
Els Italians "ferragosto", fan tot el mes i cap problema, avui tanca tot el país.
Els Japonesos, tret els que estigui viatjant, la resta treballa i treballa tot l'any.
Els Xinesos, hi ha els que no saben el que vol dir la paraula vacances, es a dir el 90% del país i els qui las fan quan volen.
Podem seguir tot el que vulgueu però finalment al final de la llista venim els Catalans, ens ho repartim com a bons germans entre Juliol i Agost, uns marxem i els altres es queden, uns al mar els altres a la muntanya, uns cap el nord, els altres cap al sud. Sempre tenim, com podeu veure, dues opcions, som així, gent peculiar i afortunats de viure en un lloc privilegiat. Tot i això som molts els Catalans amb el cul inquiet i ens retrobem en els llocs més insospitats, sempre fàcils de reconèixer per la manera de vestir, el tarannà i sobretot per la llengua.
Bé, nosaltres també marxem i em sembla que per allà on anem no hi ha massa cobertura, així que ens retrobem en uns díes.
Bones vacances