diumenge, 27 de febrer del 2011

leopold II

He acabat un llibre que explica la vida i miracles del rei leopold II, rei de Bèlgica a finals del segle XIX, primers del XX: el fantasma del rei Leopold II escrit per Adam Hochschild, editat per Península.
Son dos llibres en un: la vida d'un rei que demostra per el que pot servir la monarquia i  el llibre que explica el perquè els mon occidental sempre ha estat hipòcrita en relació a Àfrica i altres colònies.
NO es una novel.la, es un recull d'investigació força documentat, no hi manca res.
Fa fàstic pensar que un home pugui arribar a viure tota a seva vida destruint tot una regió de l'Àfrica senzillament per enriquir se personalment, i tot això emparat en una corona que li donà dret a fer i desfer, matar i destruir.
Crec que aquest document l'haurien de ensenyar a les escoles perquè els nois i noies sàpiguen una part de la història que ens va ser amagada a nosaltres.
Una etapa tan fosca que encara avui, es dissimula perquè els seus efectes han arribat fins els nostres dies. Encara avui, a Bélgica, hi ha escultures d'un home que va destruir, diuen, vora el 40% de la població del que avui anomenem Congo en uns vint anys.....
La segona part del contingut  es la hipocresia, capacitat de manipulació, de suborn de tots els països occidentals a l'hora de tapar les misèries i les massacres que ells i altres feien fora d'Europa. Esclavatge, explotació, destrucció, aniquilació i tots els qualificatius que volgueu.
Després diem que Àfrica es un continent corrupte i es que nosaltres l'hem fet així.
Jo ja estava convençut que les monarquies no serveixen per res, ara a mes en tinc proves dramàtiques de qu eno nomes no serveixen sinó del mal que han fet a la resta dels humans. 
Un gran document, una vergonya per la humanitat, llegiu lo