dimecres, 6 d’abril del 2011

infoxicació

La paraula no es meva i segurament no existeix, la vaig veure en una anunci (de Mercedes) i em va agradar. Es una barreja entre Informació i intoxicació i es senzillament el que ens està passant cada cop mes amb la quantitat d'informació que rebem per totes bandes.
On comença la informació i on acaba, on comença la intoxicació i on acaba.
Una mentida repetida moltes vegades es pot convertir en un símil de veritat perquè veritat no ho serà mai.
Una informació llençada sense verificar pot ser tan perillosa i devastadora com una bomba i hi ha molta gent sense escrúpols capaç de fer molt de mal per alimentar el que sigui, un altre mentida, un engany o tapar uns fets.
La premsa i els mitjans del nostre país i de l'estat tracten temes amb molta lleugeresa i tenen una memòria de peix quan els interessa. No vull dir amb això que els de fora siguin millors però diguem que primer em de netejar casa abans de anar a netejar la dels veins.
Internet es una eina poderosa, com ho ha estat i segueix sent la televisió però internet es immediat i, sobretot te un perill brutal, es anònim. L'anonimat ha estat sempre l'aliat dels covards. Internet permet intoxicar, amenaçar i delinquir sense perill.
Internet es una gran cosa perquè ens permet accedir a molta informació i molts serveis de manera impensable fa uns anys. Però cada cop que algú inventa una bona cosa, al costat hi ha un altre persona que hi troba un mal us.
Sembla que la humanitat te tantes persones bones com dolentes i no som capaços de fer nomes coses bones, hi te que haver algú que ho faci mal be.
Amb la informació passa i ens toca a nosaltres evitar caure en el seu parany.
El problema es que ni jo se com es fa això.