dilluns, 11 d’abril del 2011

Trinidad I. A.

Aquesta senyora, es una tresorera de GISA, i ha estat detinguda per robar 500.000€.
Fins aquí podria ser una noticia com qualsevol altre si no fos per un petit detall, no hi ha els cognoms de la persona detinguda i això m'ha sorprès. Quin es el criteri a l'hora de determinar de qui es pot dir o no el nom del detingut.
Puc assumir que si detens un presumpte delinqüent no hi posin el nom per mantenir la presumpció d'innocència del detingut però llavors perquè en altres casos si que es diu el nom de la persona, sobretot si es conegut o quan el delicte es delicte de sang.
Hi ha delictes de primera o de segona, delinqüents de primera o de segona?
En la meva senzilla opinió només hi ha delicte si delinqüents i se suposa que tots els ciutadans som iguals davant la llei per tan voldria demanar un mínim de equitat als mitjans de comunicació a l'hora d'informar.
A mi la discreció em sembla molt correcte però llavors no fem safareig d'aquells que, per l'impacte de la noticia, val la pena saltar se la presumpció d'innocència.
El mal que es pot causar al acusat injustament mai no serà eliminat del tot i allà quedarà mentre que el difusor de la noticia no pagarà per el seu delicte.