diumenge, 16 d’octubre del 2011

etica

No fa gaire jo parlava d'ètica o millor dit de manca d'ètica.
Avui he llegit que un príncep Saudí ha passat per aquí i ens ha deixat detalls del que jo com a mínim considero èticament reprovable.
D'entrada, l'home va arribar amb el seu "barquet" que es mes gran que un dels de la "Trasme" que van a ses illes. Ocupava una part prominent del moll de la Barceloneta i va pagar, diuen, 90.000€ per l'amarre.
Després l'home va fer tancar un cinema de Barcelona per poder veure una pel.lícula.
Per moure's per Barcelona, no fos cas que es contaminés, es va fer dur el seu Rolls blanc....
Després s'en va anar amb el barquet cap a Tarragona per poder anar a Port Aventura i va fer tancar Port Aventura per poder anar a les atraccions i també va llogar tot una part d'un hotel que finalment no va fer servir.
Tot això pagant generosament, que això no ho discuteixo però aquí comencen els meus dubtes.
Els diners ho poden tot?? Si jo fos el propietari del cinema, també li hagués llogat, i si fos el director de Port Aventura, segur que davant del taló, hauria cedit però si aquest es el raonament vol dir que aquest individu pot anar per el mon i comprar el que vulgui??
Coneix aquest individu el que significa a paraula ètica? Cal ridiculitzar als altres a base de diners?
I els qui dirigeixen el nostre país han d'acceptar ho senzillament perquè tenen els diners. Em temo que la resposta es si perquè abans be ho feien tots els dirigents del mon quan hi anava el que ara s'amaga a Sirte amb la seva jaima.
Els diners son bàsics per viure, i segurament per poder fer ho amb dignitat. 
Els diners no haurien de ser un passaport a fer el que vulguis i quan mes excèntric millor.
Crec que no tot s'hi val, encara que els diners ho permetin.
La ostentació d'aquest individu i el seu seguici es una burla a l'ètica de les persones, però imagino que no deu saber el que significa aquesta paraula i tampoc ens considera persones.
No us deixeu enlluernar per gent com aquesta. 
Dubto que tots els seus diners li donin la felicitat, la felicitat de les coses senzilles.
Pobre home.

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Si ostentacions tan xavacanes com aquesta ja em resulten fastigoses en èpoques "normals", imagina’t què em deuen semblar en temps de grans dificultats econòmiques com els que estem vivint. Pura provocació social. Però en el fons i també en les formes, aquest individu, amb tota la seva riquesa, només sembla ser capaç de demostrar que és un pobre home carregat de diners. Si en un món que en diem lliure cóm el nostre és capaç d’actuar d’aquesta manera, no em puc ni imaginar fins a quins extrems deu ser capaç d’arribar quan es troba al seu país, amb unes lleis fetes a la seva mida. Tot plegat, fastigós!

Anònim ha dit...

I nosaltres pitjor, que els deixem utilitzar els nostres cinemes, els nostres parcs temàtics.

Marc.