dilluns, 4 de juny del 2012

esglèsia no es fe

El sr. Rouco Varela, màxima institució de l'església de l'Estat, segur que no va veure la setmana passada la pel.lícula "las sandalias del pescador", basada en la novel.la de Morris West. Aquesta pel.lícula es un clàssic protagonitzat per Anthony Quinn.
Per qui no conegui el llibre o l'historia, la cosa es basa en un nou papa, d'origen rus, que, per salvar la humanitat d'una guerra entre estats, fa donació de tots els tresors del Vaticà per poder comprar aliments per els mes desfavorits.
Desafortunadament no es una historia real, es ficció però es una historia molt maca perquè dona a entendre que una persona de principis pot fer el be encara que li costi molt.
La religió cristiana parla de caritat, de donar al qui no te, de compartir, de salvar als desvalguts. De fet totes les religions parlen del mateix d'una manera o d'un altre.
Algunes van una mica mes enllà i fan que els propis religiosos siguin els mes humils i pobres hi hagin de pidolar el menjar de cada dia com passa a Myammar per exemple.
El sr. Rouco no, ell la caritat la mira d'un altre manera, ell diu que l'església no ha de pagar impostos com ara l'IBI i que si ho fa, llavors no podrà ajudar als desvalguts!!!!!!!! Jo no he vist cap església oberta la nit per acollir els qui no tenen sostre, diuen que per por que els robin....la casa del Senyor no ha de tenir tresors, ha de ser la casa de tots.
Si ahir parlava de la poca talla dels polítics, avui no puc deixar de dir que l'església espanyola i catalana es molt mes lluny de la verdadera fe cristiana, i em sap molt greu perquè son molts, segurament, els monjos i capellans que veuen com els seus caps son uns incompetents i no hi poden fer res perquè lo seu encara es una dictadura.
Que Déu ens ajudi