diumenge, 24 de juny del 2012

Espanya no val un ral

Com ja us vaig dir, he passat, just abans que el Sr. Mas, una setmana als EEUU, en una fira/trobada de gent de tot el mon.
Em sembla que mai he rebut tants copets a l'esquena, senyal de consol, de pena, commiseració, o senzillament de rebuig a "l'apestat". I es que per tots ells jo, encara que tots saben que soc Català i de Barcelona, no ignoren que soc Espanyol i el meu mercat es  majoritàriament Espanya.
Els d'aquí, masses vegades s'ho prenen a broma però això es molt seriós. la imatge d'Espanya es semblant a la de Grècia, o al corralito Argentí.
A la nostre empresa mai utilitzem la paraula Espanya, el nostre mercat es Ibèria perquè també treballem a Portugal. Això ja redueix l'impacte perquè costa mes identificar Ibèria.....
D'altre banda sempre parlem de Barcelona i això millora molt les coses perquè sembla que Barcelona no sigui Espanya, gràcies a Déu.
Construir un negoci sobre la base de zero es difícil però construir sobre una base negativa ho es molt més.
Estic convençut de que, avui, el que mes ens convé, es treballar sobre la base Barcelona, per sobre de Catalunya e ignorant taxativament Espanya.
Barcelona te bona imatge, a pesar de tot, i ens convé mantenir la com eix vertebrador del nostre futur.
Si demà som independents ja tindrem una bona part de la feina de futur feta i si hem de seguir enganxats, com a mínim, el nostre grau de dependència serà menor

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

T'entenc perfectament, segons on ets i segons amb qui parles (Alemanya i els alemanys en serien bons exemples), aquesta sensació d'empestat no la pots pas evitar.
Si dius “apestat” t’estàs descobrint com a espanyol... ;-)