dilluns, 5 de setembre del 2016

de gossos i persones

Aquest estiu s'ha parlat, i molt, dels gossos i la platja i d'on poden anar o no.
S'ha obert una espècie de mini espai a la platja de la Barceloneta perquè els gossos es poguessin banyar amb els seus "amos". Lo suficient perquè l'ajuntament pugui presumir de consciència social i alimentar tots els mitjans que s'hi han abocat. 
Aquest cap de setmana un article parlava de que a Sant Pol, una quinzena d'entitats s'han posat d'acord per reclamar la fi de la prova de platja per a gossos. Segons uns perquè posen en perill als corb marins!!! que, segons sembla son prioritaris per davant dels gossos...
Tant a Barcelona com a Sant Pol es queixen, també, de la manca de vigilància per impedir, i suposo castigar, als infractors.
jo, amb franquesa, n'estic fart de tanta hipocresia i sobretot per la manca de rigor d'uns i altres. En el mon civilitzat, la convivència entre gossos i humans no es qüestiona, es perquè es una cosa natural.
Que un gos no es un humà ja ho sabem però on es dit que els humans som millors que els gossos en comportament i sociabilitat.
He arribat a llegir que "els gossos embruten les platges". Jo, aquest cap de setmana, a la platja del Masnou, he pogut veure desenes de persones fumant i apagant les burilles a la sorra que allà es queden. No sé quantes persones han "pixat" a l'aigua just al costat d'un que passava al costat boquejant i empassant el que no toca. Ah, però això no compta.
Per què mai no es crida als qui tenim gossos per legislar aquests temes i per fixar regles.
per què els gossos estan estigmatitzats i son culpables de tota la brutícia de les ciutats i les platges i ningú no diu res de les escopinades, les burilles al carrer, els papers, els xiclets i tantes altres coses no degradables que els humans deixem al carrer.
L'Ajuntament de Barcelona son uns hipòcrites que no resolen cap problema, només remenen la cua per fer veure que fan però no fan res de constructiu, com a mínim en aquest tema, i d'altres.
Un gos es un ésser viu, dotat d'un nivell d'intel.ligència (verificat per estudis internacionals), capaç de comunicar i sentir i amb una entrega abnegada al servei del home.
Utilitzat com a soldat, pastor, bomber, detector de bombes, caçador, el que volgueu, però mai reconegut com el que es, un gran company i amic dels humans.
Els qui no teniu un gos segurament somriureu de manera condescendent al meu escrit, però es que no teniu ni idea del que no coneixeu i això no us fa ser superiors als altres.