dijous, 2 de desembre del 2010

hostesses Delta

Si voleu amb Delta Airlines tindreu el privilegi de poder veure les hostesses mes velles de tot el mon. Ull, he escrit velles, no belles i no pretenc ser masclistes sinó una persona normal.
En el vol a Nova York dues de les hostesses, les responsables de  la secció turística, sumaven entre les dues un mínim de 120 anys i us asseguro que no exagero. Dues que sumaven mes anys que quatre de Singapore Airlines per donar un exemple.
Unes petites consideracions:
- tot i que es movien amb força agilitat per a la seva edat, un es pregunta, en cas d'emergència, es a dir suposant que hi hagi que moure's molt ràpid perquè hi ha circumstàncies greus, pot una persona de mes de 60 anys, ser la qui s'encarrega de moure la gent, ho dubto.
- es just, racional i correcte que es contracti una persona de mes de 60 anys per fer una feina fonamentalment física
- finalment si les persones som el reflex o l'imatge d'una empresa, quina imatge creieu que projecta una companyia aèria quan les hostesses son gent d'aquesta edat, en lloc de estar en tasques de supervisió o comandament.
Un Nord-americà em va explicar la raó de tanta No raó.
El sindicats Nord-americans impedeixen que les hostesses deixin de volar, qüestió de poders sindicals. Si senyor, visca la raó i la lógica.
Esperarem que aquestes persones acabin anant amb un bastó mentre tiben del carretó de les begudes o potser li demanaran a un passatger que les ajudin.
 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una gran reflexió.

Marc

Daniel (Barcelona) ha dit...

Jordi, a Iberia passa el mateix, les hostesses de més edat son les que fan les rutes transoceàniques per que ... son les més ben pagades i com que elles son les treballadores amb més antiguitat, son les que primer poden escollir la ruta (també es un tema de poders i dret sindicals)

jordir ha dit...

Hola Daniel, Iberia es una aerolínia que ja no utilitzo perquè mai ha donat un bon servei i perquè m'obliga sempre a afegir una escala als meus vols.
Dit això estic d'acord amb tu però el problema es quan una persona creua una frontera d'edat i converteix la seva eficàcia en ineficàcia. Això es com posar a competir en una prova d'atletisme dels JJOO a un persona com jo. No te sentit, jo puc competir físicament amb els de la meva generació però no contra un home de 20 o 30 anys.
Es important reconèixer les nostres limitacions i potenciar els nostres altres valors.
Una hostessa que s'apropa als 60 es un "nonsense" que diuen els Americans