dilluns, 7 de novembre del 2011

Saló Nautic de Barcelona

Avui he anat al Saló Nàutic de Barcelona i, des afortunadament crec que estem davant d'una de les darreres edicions d'aquest saló que te quasi tants anys de vida com jo.
Dos pavellons mig buits davant d'una fira que abans n'ocupava 5 o 6 dels pavellons d'Hospitalet.
En primer lloc ja no pots ni tan sols aparcar en els  parkings del propi recinte, nomes ho pots fer al parking A que t'obliga a sortir al exterior.
La entrada principal es buida i desangelada i no te cap mena d'atractiu per a ningú. Es mes, has de mirar dos cops per trobar el rètol del Saló. La pasarel.la que du als pavellons nomes te quatre recordatoris dels 50 anys i ja està. I, finalment els dos pavellons, amb espais a mig omplir, poquíssims barcos i menys serveis. Han desaparegut la majoria d'empreses que giren al voltant del sector nàutic.
Diuen que al Port Vell hi ha 240 barcos mes que haguessin omplert molt mes el Saló però no, ara tenim dos salons molt lluny uns dels altres i sense cap mena de fluidesa entre un i altre.
On es la força d'un saló que aprofiti els seus punts forts i lluiti amb innovació, creativitat i ambició?
En lloc d'unificar i ajuntar, aquí separem i dividim, en lloc d'aprofitar els espais com el Forum o el nou port no utilitzat al costat del hotel vela, aquí anem a l'Hospitalet quan del que es tracta es d'aprofitar la proximitat del mar.
On son les iniciatives que han d'afavorir que les empreses i els consumidors s'interessin per aquest sector. que fem per competir contra Cannes, València, o fins i tot Madrid.
Es ben cert que la crisi ha castigat el sector però no cal que l'enfonsem mes.
Després de visitar el Saló he anat a la web saló nàutic. 
He arribat a la conclusió que qui no es contenta es perquè no vol, tanmateix sembla que qui escriu la web del Saló no ha anat a l'Hospitalet.
He pogut parlar amb un expositor amic i l'home treia fum dels queixals per la absoluta manca de propostes, estratègies i clares polítiques de desenvolupament del Saló i del sector.
D'aquí poc plorarem per la pèrdua d'un altre saló, això si ja li hem donat una medalla i al Sr. Conde moltes felicitacions i al director sr. Freixa també.
Sr. Mas tenim molta feina per tirar endavant aquest país, tan de bo aquí també hi posi la tisora i la ma dura.

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Ja fa bastants anys que vaig anar al "Salón Náutico" per última vegada, quan encara eren a Montjuich. Però tinc altres referències d’edicions recents que coincideixen amb el que tu dius ara. Suposo que la culpa d’aquest esllanguiment que expliques, pòrtic d’una possible defunció anunciada, deu ser compartit entre els propis organitzadors del "Salón" (en Conde i companyia) i l’organisme “Fira” presidida pel nostre amic Bonet, amb aquell error -error al meu entendre, és clar- d’anar a expandir-se precisament a l’Hospitalet, en un lloc inhòspit i gens còmode ni agradable. Sempre que hi he anat (Alimentària, etc.) n’he sortit decebut.

Anònim ha dit...

És trist que les teves propostes quedin en no-res...
Marc.