dijous, 23 de febrer del 2012

corrupció, tornem hi

Ja n'he parlat abans però es que cada dia que passa un descobreix un dels càncers mes greus que patim al nostre país. El fet que aquesta malaltia sigui comuna a tots els estats no em consola ni em serveix d'excusa. Si tothom roba robar ja no es delicte??.
El problema es que la "cosa" està tan arrelada que correm el risc de que la cosa s'acabi acceptant com una cosa inherent al sistema.
Ahir va aparèixer un cas força significatiu:
El Sr. Oriol Pérez Treviño, director general de l'Auditori ha estat forçat a dimitir per un presumpta malversació de fons públics. Fins aquí tot sembla normal però es que aquest home nomes portava 6 mesos !!!! a l'Auditori i en 6 mesos ja ha tingut temps de "cometre un error" en l'us de la seva targeta de crèdit que, segons els diaris, es de vora 10.000€.
No soc capaç d'imaginar quina mena d'error et pot dur, quan ni tan sols coneixes la teva empresa, a cometre un error de 10.000€.
L'home ha declarat: "en cap moment no he volgut malversar"!!!!, s'apunta que, a mes, ha declarat que les despeses estarien relacionades amb la seva activitat professional......
Us fixeu que no hi ha ni tan sols vergonya per demostrar la "normalitat" del que es fa. Si en sis mesos l'error es de 10.000€ on arribaríem en 6 anys??
Quin es aquest mon de privilegis on sembla que la laxitud permet que els càrrecs considerin que tenen drets diferents de la resta...
D'acord, aquest cop l'han enxampat però penseu que a Alemanya el president ha dimitit per uns ajuts d'uns amics, aquí caldrà com a mínim un altre generació perquè la gent s'avergonyeixi  quan s'adoni que un conciutadà no es comporti de manera ètica.
Com acabarà això, no passarà res.
Demà aneu i cometeu una infracció de tràfic de 100€ i veureu com s'us tractarà per aquells que demà diran que no ha passat res en el cas anterior.
bon vespre