diumenge, 19 de febrer del 2012

eurovegas

Aquí tenim una bona prova del que som els Catalans i en quin context d'estat vivim.
En primer lloc, com els de fora ja ens coneixen, mes que nosaltres a nosaltres mateixos, ja ens insten a la competència interna entre Madrid i Barcelona, objectiu divideix i guanyaràs.
Els promotors ja han guanyat el primer assalt.
Madrid i Barcelona juguen de manera soterrada, sense dir ni deixar de dir, sense assegurar ni negar, en definitiva sense explicar ni treballar de manera coherent una qüestió tan important com potser aquest projecte.
Segona, alguns ajuntaments que ni tan sols coneixen el projecte ja l'han rebutjat!!!! Com es pot rebutjar una cosa que encara no coneixes, no ho entenc pas.
Tercera, tots els grups ecologistes també s'hi han arrenglerat en contra, però de que? tampoc ho sabem però si sabem que serà dolent, per què? perquè Las Vegas es símbol del mal que ve dels EEUU, suposo.
Quarta, aprofitant tot l'enrenou mal comunicat per els polítics, ens diuen que els qui volen venir no volen pagar impostos, es clar, com ens sobren recursos la "Espe" s'ha afanyat a prometre el que no te i aquí no sabem com contestar perquè diguem el que diguem quedarem malament amb algú.
Cinquena, si la Generalitat creu que aquest es un projecte ECONÒMICAMENT interessant per al país, llavors perquè no em fa una presentació com cal per ajudar a la gent a opinar amb criteri.
Jo, particularment, i a priori no disposo d'elements per valorar però m'atreveixo a pensar que avui, determinats projectes no poden i no han de ser tractats de manera frívola sinó altament analítica.
Es a dir, que comporta com a inversió i generador de riquesa per la zona específica i per el país en general. En segon lloc com afectaria això a les infraestructures (recordeu l'aeroport aquell que acaba de perdre Spanair. En tercer lloc però seguint l'ordre que he citat analitzaria l'impacte mediambiental que pot arribar a suposar un projecte d'aquest caire.
Si els nostres polítics fossin intel.ligents, cosa que ara podran demostrar (si si o no) llavors haurien de discutir si això es bo per el país i no com a eina de confrontació. Ja assumeixo que Iniciativa dirà que no perquè venint dels americans no pot pas ser bo. Com no hi poden oposar res senzillament ho faran servir per desgastar, Esquerra??, CIU ja hi està treballant així que assumeixo que li agrada la cosa, el PP difícil ho te per dir que es una merda si els seus companys ho estan intentant a Madrid, així que queden els de sempre que no sabran que dir.....
Digueu me pragmàtic però si penso en els llocs de treball que pot significar i l'impacte econòmic que representa (penso en EuroDisney, quan el govern de l'estat no va voler ajudar Catalunya i se'n va anar a París) em veig temptar de donar hi suport a pesar dels riscos que segur que comporta però es que jo sempre he vist el got mig ple ......