diumenge, 20 de juliol del 2014

Albert Elfa

A Gaza hi ha guerra, guerra no declarada però hi ha guerra. Hi mor gent però com la majoria son Palestins no compten gaire. Tres Israelians assassinats fa unes setmanes han costat ja una represalia de més de 250 Palestins morts, inclosos un munt de nens. A Síria hi ha guerra però tampoc es una guerra perquè ningú, fora el propi Assad, el principal culpable, no hi ha intervingut i no passa res. 
Les guerres hi son però només ens adonem de la seva cruesa, del seu dolor, de la seva realitat quan algú ens ho explica. Algú com l'Albert Elfa. No tinc la sort de conèixer lo en persona però el vaig "conèixer" una mica més arran d'un reportatge on varen sortir diferents corresponsals i ell hi era, amb la seva família. Perquè esser un corresponsal no es només aquella imatge d'un home o una dona joves e intrèpids, vestits amb una armilla antibales. Un corresponsal es una persona que viu i conviu en un lloc determinat per a poder explicar les vivències del país. L'Albert Elfa es i viu a Israel. No puc saber si la vida allà, amb la seva família es la que ell vol tenir però sens dubte es la que té ara. Darrerament surt als telenotícies de TV3 per explicar el resum del que ha passat durant el dia i això ens acosta una mica a aquella guerra que no es. A mi em sembla un home molt normal, gens Superman i els seus missatges a Twitter denoten el patiment i la necessitat d'explicar una crua realitat que el mon no vol veure.
E
l seu compte de Twitter: @albert_elfa. Això fa encara molt més proper sentir el que els Palestins pateixen avui. Els Palestins, els Sirians, els Ucraïnesos, els de la República Centreafricana, els de Sudan del sud i tants d'altres.
Poca cosa puc fer per ajudar aquesta gent, però gent com l'Albert Elfa si que son importants i avui a ell com als seus companys de professió, li vull retre un petit homenatge per fer me sentir una persona amb sentiments.

1 comentari:

Albert Elfa ha dit...

Moltes gràcies, una mica endarrerides, pels teus comentaris!!!