dissabte, 12 de juliol del 2014

Paco

Es diu Paco, té 40 anys i en fa uns 14 que un accident de cotxe li va trencar una vida plena de futur i d'esperança. No es cap història que no haguem escoltat o vist masses vegades però, quan l'escoltes en primera persona, us puc assegurar que no es el mateix que veure ho a la tele.
De resultes del accident va estar a punt de perdre la vida però en canvi ho ha perdut quasi bé tot menys la vida. No es pot valdre per res, ha perdut la mobilitat de manera quasi total i la seva capacitat de raonament ha quedat reduïda de manera majoritària. 
Pesa vora 90 kgs. perquè era i es tot un home, lo que complica molt als qui l'han d'ajudar a moure's, canviar, rentar, etc. Es mou en una cadira de rodes elèctrica i, de moment, té un futur molt negre.
Per si la introducció no fos prou complexe hi hem d'afegir que la seva família no té mitjans, el pare es va desentendre, la mare té fibromiàlgia, dos dels germans son pastors a Andalusia i una germana es la que carrega amb tot el pes tot i no tenir ni tan sols una feina estable.
Encara podria explicar més detalls, podria parlar del advocat que en el seu dia els havia de defendre i que els va deixar pitjor del que estaven, que el que cobra la mare com a acompanyant, de la Generalitat, em sembla que es del ordre d'uns cent euros al mes,   però no cal, la veritat es que, com sol passar, aquesta realitat supera la ficció i només la gent som els qui podem ajudar a la gent perquè les institucions tenen masses problemes d'altres nivells.
Aquest es i serà el principi d'un camí que avui començo i on, tant de bo, espero que s'hi apunti més gent.
Vull ajudar aquest noi i la seva família i ho vull fer de la mateixa manera que, segur, molts ja ho fan cada dia, ho vull fer aprofitant que els blogs i internet poden servir de capsa de ressonància i recollir més ajut d'altres.
Objectiu:
- trobar qui pot fer que aquest home recuperi, en la mida que es pugui, la seva capacitat de raonament que no ha perdut,  però que fa massa temps que no fa servir
- trobar mitjans per ajudar lo a ser atès en un lloc adient per una persona de les seves mancances
- comprar una furgoneta adaptada per poder traslladar lo a ell i la seva cadira
Aquests son els bàsics, però no els únics.
Seguirem...