dilluns, 3 de novembre del 2008

La Rambla de les aigües

Abans es deia la Carretera de les Aigües però crec que el nom de Rambla li fa més justicia avui en dia.
Hi vaig anar a passejar el diumenge passat (no aquest de pluja sino l'altre que feia un sol fantàstic) amb la meva dona i la nostre gossa.
Nomes posar peus a terra ja vaig tenir el "privilegi" de sentir un renec d'un maleducat per no dir un altre cosa perque la meva gossa es va acostar a menys de dos metros i això el va indisposar.
A partir d'aquí el tot va ser un "slalom" entre moltes bicicletes, algunes molt ràpides o fins i tot massa ràpides i d'altres passejant i uns quants vianants.
NO vàrem trigar una hora en girar cua i tornar cap a casa tot i el sol i la fantástica vista de tot Barcelona.
Suposo que deu ser normal que les bicis hagin pres possessió del passeig a costa dels qui caminem, la pena es que es perdi el respecte per el mes feble en lloc de respectarlo.
Per cert, al principi no em vaig adonar però la Rosa m'ho va fer notar, erem els únics que passejavem amb gos i es que si els que passejen a peu son ciutadans de sgona respecte als qui van en bici, els qui passejem amb gos som "apestats" de tercera.
Curiòs que mentre a la resta de Europa els animals de companyía i els gossos en concret son acceptats a tot arreu, restaurants de luxe inclosos, aqui ni a la platja podem anar a passejar.
Tenim molta cultura i educació de "boquilla" i molt poc civisme i educació real.
Sr Hereu, parlo per vostè.

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

El problema és que a Barcelona (i a la rambla que dius també) s'han imposat les bicis com a mitjà de transport número 1 de la ciutat, fins i tot per davant dels pobres desgraciats que per no contribuir a la contaminació ambiental i al canvi climàtic acostumem a anar a peu, i que d'un temps ençà hem d'estar sempre vigilants que no ens atropelli un artefacte d'aquests de dues rodes que sovint van més ràpid del que seria desitjable. I que de contaminar, l’ambient les bicis no el contaminen, però la convivència ciutadana és evident que sí. Jo crec que ben organitzat a Barcelona hi ha lloc per a tothom, fins i tot per a la teva gosseta, però s’ha d’organitzar be, i aquest ajuntament no demostra voler-ho fer. En poques paraules, el que no pot ser és que les bicis circulin per la vorera, llevat de llocs amb voreres molt amples com, per exemple, la Diagonal. Si en certs carrers no hi ha lloc per a tothom, és evident que a qui no es pot expulsar és als que anem a peu. I, de facto, se’ns està expulsant. Potser haurien de crear una associació, o anar al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg a veure si ens fan més cas que a la plaça de Sant Jaume.