dimarts, 25 de novembre del 2008

us del català

No soc el mes qualificat per parlar del que vull parlar avui però som hi que la xarxa, de moment, ho aguanta tot.
L'altre dia, un senyor del IEC va dir, en l'entorn d'una entrevista i sota una certa pressió del entrevistador ( ho vaig veure a la TV), va afirmar que, al igual que d'altres països Europeus, ell creia que s'hauria de sancionar als periodistes que no escriguin correctament el Català.
L'endemà tots els periodistes van posar el crit el cel, tots a una com "Fuenteovejuna". Algu fins i tot va dir que llavors tornaría al Castellà (senyal de que aquest si que l'escriu correctament. Ben mirat jo no ho trobo tan desencertat si entenc bé el sentit de "correctament".
Jo soc el primer que no escric bé el Català i necessito el suport de correctors per poder arribar a un mínim de nivell però crec que els professionals tenen l'obligació d'escriure correctament l'idioma en el que escriuen.
El propi IEC, atès el "rebombori" ha callat i ningñu no hi ha dit ni piu però josegueixo creient, encara que no sigui políticament correcte, per no ofendre als periodistes, que es bó ensenyar i corretgir als qui no saben bé una llengua, la Catalana o la Castellana o la que sigui.