diumenge, 30 de novembre del 2008

els uns i els altres

Hi ha un foc creuat entre mossos i els jutges i jo, tot llegint el que es publica em sorprenc d'algunes petites coses:
- resulta que quan una jutge comet una infracció aquesta es "guarda" i no surt als mitjans, per que?
- resulta que uns i altres es dediquen a "filtrar" notícies i dades per perjudicar a l'altre: Hem de creure que dos cossos que se suposa, treballen per la justícia i la salvaguarda de tots nosaltres, juguen a "amagar" dades per si un cas? i juguen a manipular les decisions dels altres?
- La Sra. Tura, consellera de justícia ara i d'interior abans, surt en defensa aferrissada dels mossos condemnats (ja no es presumpció, hi ha una sentència). Per que? nomes perquè els coneix personalment tal i com ha declarat i ella avala aquesta unitat.......
Jo, tenia una bona opinió de la Sra. Tura i, evidentment crec que els mossos son un cos correcte en el seu conjunt però em sap greu que ni ella ni ells mateixos puguin acceptar la possibilitat l'error en el seu propi equip.
No dic que no sapigue greu però em temo que tots podem, en algun moment, tenir errors a casa nostre.
Crec que la Sra Tura, com a persona pot pensar el que vulgui i tenir els sentiments que vulgu però com a Consellera de Justícia ella té l'obligació, primer de respectar una decisió judicial i segon, acceptar una possible errada i amb humilitat, acceptar ho i rectificar.
Els mossos no son honestos perque si sino perque día a dia han de treballar per depurar el cos d'aquells que no mereixin formar ne part. La seva feina no deu ser fàcil i no els envejo però ells han triat lliurement aquest camí i han de respectar las regles del joc.
Una petita darrera pregunta, qui cuida que els jutges, tan infalibles ells, no tinguin debilitats com la resta de ciutadans i facin errades??????