divendres, 5 de febrer del 2010

Desde Nuremberg

Per motius de feina soc a Nuremberg, al bell mig d'Alemània. Una ciutat petita amb un casc antic força atractiu.
En un moment de descans aprofito per destacar algunes coses:
- Tot això es gris, trist, es molt difícil per a mi ni tan sols considerar la possibilitat de viure en un país que no te llum, ni sol, fret, humit, amb neu, etc.
- Ho sento per ells, a mi el sol, la llum, el cel blau, la calor, el día mes llarg que la nit em son necessaris i els miro amb una certa cara de pena.
- El país està net, cuidat, organitzat, la neu no provoca problemes de trànsit, tot funciona excepte els cobrellits que no tapen els peus com passa a casa. Son un país avançat i no se si el clima i te a veure. 
- Els Espanyols i em temo que a nosaltres ens posen en el mateix sac, som la riota d'Europa amb el cap de Govern al capdavant. Mentre el ZP nomes dea tonterias dins d'Espanya nomes els del pais ens adonàvem de les seves tonterias. Ara es tot el mon qui escolta i es maravella de lo incompetent que pot arribar a ser el nostre cap de govern. I nosaltres que hem de donar esperances en algo que no creiem senzillament perquè si no ens ajuden els nostres veins Europeus caurem en un pou molt profund.
- Em temo que tots els qui estem per aquí tenim el convenciment que Espanya com a Estat, i Catalunya dins el paquet, nomes sortirà del pou gràcies als de sempre, les petites i mitjanes empreses, i segur que a pesar de la incompetència del Govern.

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

L’Andreas, un conegut meu que encara que és austríac viu a Nürnberg des de fa molts anys, sempre que ve a Barcelona em diu que amb el sol i el menjar no sabem el què tenim, que no ho valorem prou, però que si ell pogués escollir entre quedar-se a Nürnberg i venir a Barcelona la balança global de pros i contres segurament el faria decidir per quedar-se a Alemanya. Això sí, el seu fill ha escollit l’espanyol com a segona llengua estrangera a l’escola. Bona estada i millor tornada!