dilluns, 26 de setembre del 2011

Kalashnikov

Sabeu el que es un Kalashnikov? Segur que si, tothom ha sentit algun cop aquesta paraula, ho ha vist als diaris a la les pel.lícules i quasi be sempre a les mans dels "dolents".
La foto del costat us ajudarà a entendre el que es un Kalashnikov. I a que ve parlar d'un fusell, us preguntareu, ve de fer un xic de pedagogia i per explicar coses que d'altre manera serien incomprensibles.
El Kalashnikov es un fusell que va inventar un home, casualment amb el mateix nom l'any 1942 i encara avui es l'arma mes preuada per anar matant gent per tot el mon. També se l'anomena AK.47 o AK-74 en funció de la versió (diesel o benzina...)
Segons la wikipedia se n'han fabricat entre 30 i 50 milions d'unitats "legals". Aquest es un punt curiós perquè l'eina es tan bona i coneguda que molts països que no poden pagar la factura oficial els compren en les seves versions "pirates", si senyor sense pagar drets.
Fent números a l'engròs i agafem  100 milions d'unitats entre oficials i pirates i suposant que amb cadascun d'ells s'hagi tirat un tret i quest tret hagi servit per matar una persona, objectiu primari d'un arma tenim que, per el cap baix, gràcies a aquest petit enginy han mort al mon aproximadament 100.000.000 de persones.
Això sense comptar que aquest enginy pot disparar 600 trets per minut....
Això sense comptar que es pot comprar, segons el país, per 20USD o 400USD, pirata o oficial, nou o vell....
Us adoneu del poder d'un sol enginy militar dels mes senzills i comuns, a l'abast de nens soldats a l'Àfrica o als exèrcits de Rússia o allà on volgueu.
UN día hi vaig pensar per casualitat i desprès vaig reflexionar, que fàcil seria arreglar la pau i la fam al mon si volguessim.
Llàstima que l'home sigui l'animal mes estúpid que hi ha al mon.