diumenge, 25 de setembre del 2011

La gent opina sense llegir

"La gent opina sense llegir", son paraules del professor Joaquim Arenes, escoltades a la ràdio.
Quanta veritat continguda en una sola frase. Avui tothom se sent capaç d'opinar encara que no tingui idea del que parla i no es que no tinguem dret a opinar, es que s'ens "refot" si la nostre aportació te un mínim de criteri o senzillament volem ser notoris amb la nostre aportació.
Quants periodistes parlen o escriuen sense verificar si el que diuen es mínimament rigorós o no. Que la veritat no t'impedeixi d'escriure el titular, aquesta sembla ser la divisa de massa gent.
Llegir, investigar, analitzar haurien de ser premisses bàsiques perquè un individu que s'auto anomena periodista. No, això ja no es un requisit per a molts d'ells. 
Etica, aquesta seria un altre paraula que també han esborrat del seu diccionari massa gent amb dret a un espai als mitjans de comunicació.
En un mon on tot es basa en la comunicació i la difusió de noticies, la intoxicació que provoca una mentida es tan dolorosa com un cop de puny amb l'agreujant de que la llibertat d'expressió no ens permet tapar certes boques.
Sort que hi ha gent com el Sr. Arenes que ens aporta seny i criteri.
gràcies.